Élet-Stílus

Váltás az osztrák kispadon

Az osztrák szövetség (OFB) hétfőn közös megegyezéssel megvált a labdarúgó-válogatott kapitányától, a tavalyi Eb után kinevezett cseh Karel Brücknertől.

Az OFB közleményében közölte: a búcsú közös döntés eredménye, amit megelőzött Leo Windtner, a szövetség új elnökének és Karel Brückner hosszas telefonbeszélgetése.

Azt, hogy pontosan mi hangzott el a sportvezető és a 69 éves cseh szakember között, nem tudni, ugyanakkor azt Windtner nem rejtette véka alá, hogy rendkívül elégedetlen a válogatott teljesítményével, és szombaton megszellőztette, ha a kapitány nem győzi meg őt szakmai programjával, veheti is a kalapját.

Nem sokáig volt osztrák kapitány (uefa.com)

Nem sokáig volt osztrák kapitány (uefa.com)

Ausztria a franciák 3-1-es legyőzésével kezdte a kvalifikációs sorozatot, ám a következő három találkozóján csak egy pontot gyűjtött, így csak a negyedik helyen áll csoportjában, ráadásul legutóbbi barátságos meccsén 2-0-ra kikapott a svédektől.

Brückner tavaly nyáron igazolt Ausztriába, előtte hét éven át, a 2008-as Eb végéig a cseh nemzeti csapatot irányította, amely vele a 2004-es kontinenstornán egészen az elődöntőig menetelt, és ott volt a 2006-os vb-n, illetve a 2008-as Eb-n igaz, mind a két tornán a csoportkört követően búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik