Élet-Stílus

Brutális ringcsatát nyert Marquez

Két klasszis öklöző, óriási harc, látványos befejezés, és talán az év mérkőzése. Röviden így lehetne jellemezni a szombat éjszakai Juan Manuel Marquez vs Juan Diaz könnyűsúlyú szuperrangadót.

Egy csapásra ütött két legyet Juan Manuel Marquez, amikor a kilencedik menetben a padlóra küldte riválisát, az amerikai Juan Diazt, a KO-val ugyanis a mexikói öklöző megszerezte a könnyűsúly világbajnoki címét a WBA-nél (Boksz Világszövetség) és a WBO-nál (Boksz Világszervezet) egyaránt.

Non-stop akció! Ezzel már el is mondtuk a lényeget, noha szavakkal nehéz visszaadni mindazt, ami a Golden Boy Promotions gálájának főmérkőzésén történt. A mexikói-mexikói, és az amerikai-mexikói harcos már az első menetben úgy egymásnak ugrott, hogy az angol nyelvű kommentátor azonnal a „War! – Háború!” kifejezést használta a látottakra, és bizony nem alaptalanul.

A még mindig csak 25 esztendős Diaz hatalmas tempót diktált, szokásához híven, és a nyitó menet végén egyszer meg is csípte tíz évvel idősebb, de korántsem öreg ellenfelét. Hullámzó, de kiegyenlített menetek után mindkét bokszoló vérző fejjel folytatta a ringcsatát, de az idő előtti befejezés egyik bokszolóban sem volt benne.

Egészen a kilencedik menet hajrájáig, amikor Marquez, aki a menet első felében gyengébben teljesített, megrázta magát, és 4-5 ütésből álló kombinációval (horgok, felütés) padlóra küldte Diazt. A fiatal bokszoló látszólag simán felkelt, folytatta a küzdelmet, de a Marquez vércseként csapott le rá, és néhány előkészítő ütést követően egy brutális jobbfelütéssel lezárta a meccset.

A 35 éves Marquez győzelmével a negyedik – Julio Cesar Chavez, Marco Antonio Barrera és Erik Morales – olyan mexikói profi bokszolóvá lépett elő, aki három különböző súlycsoportban is világbajnokká tudott válni.

A közép-amerikai versenyző négy veresége és egy döntetlene mellett 50. győzelmét aratta karrierjének, a 25 éves Diaz 34 sikerrel megvívott ütközet után második vereségét könyvelhette el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik