Élet-Stílus

Pavlik laposra verte kihívóját

A Puerto Ricó-i Miguel Cotto és az amerikai Kelly Pavlik egyformán egyoldalú, számára sikeres címmérkőzéssel tért vissza profi bokszpályafutása első veresége után szombaton, az Egyesült Államokban.

A középsúlyú WBO/WBC világbajnok Kelly Pavlik, egy sikertelen félnehézsúlyú kitérő után visszatért, hogy megvédje címeit az elrendelt kihívó Marco Antonio Rubio-val szemben.

A szombat esti Youngstown-i (Ohio állam, Egyesült Államok) profiboksz gála főmérkőzésén a helyi kedvenc azt igyekezett bebizonyítani közönségének, hogy nem felejtett el bokszolni, és a tavaly októberi megrázó veresége a veterán Bernard Hopkins ellen, csak egy kisiklás volt látványos győzelmektől hangos pályafutásában.

A középsúlyban lehetetlenül nagydarab Kelly Pavlik (35 győzelem – 1 vereség) nagyszerű formát mutatott a mexikói Marco Antonio Rubio (43 győzelem – 5 vereség – 1 döntetlen) ellen, akit gyakorlatilag végigvert a küzdelem kilenc egész menete során. A kihívó ezen az estén legfeljebb a hatodik menet második részében mutatott feltámadására lehet büszke, egyébként igencsak alárendelt szerepet játszott, tetézve azzal, hogy az első két szakaszban még az egészségesnél is jobban tartott, tanán még félt is, ellenfele bombáitól.

megharapták a khan-verőt

Könnyű győzelemnek indult, de fájdalmasan végződött Breidis Prescott (21 győzelem – 0 vereség) számára a péntek éjjeli floridai küzdelme, merthogy a kolumbiai bokszolót a tizedik menet második percének végén, a pontozásos győzelemre már esélytelen ecuadori Humberto Toledo (34-6-2) vállonharapta.

A könnyűsúlyú kolumbiai klasszis, aki tavaly szeptemberben 54 másodperc alatt kiütötte a nagy reménységnek hitt Amir Khant, a hetedik menetben padlóztatta ellenfelét, és jó úton haladt a sima pontozásos győzelem felé, amikor alig több mint egy perccel a meccs vége előtt megtörtént a súlyos sportszerűtlenség. Toledo előbb két pont levonást kapott, ám a sérülés súlyossága miatt mégis a leléptetés mellett döntött a mérkőzést vezető bíró.

Videó

Pavlik ennek megfelelően rendesen megdolgozta a szívós mexikóit, aki csak a harmadik menettől volt képes megfelelő ellenállást tanúsítani, hogy legalább a gyors kiütéses vereséget elkerülje. A még mindig csak 26 esztendős világbajnok körről-körre szisztematikusan építette fel ökölvívását, a menetek első felében leginkább testen, míg a második részben már fejen is meghúzta ütéseit-kombinációit. Pavlik igazából a hetedik menettől indult be, és fölénye egyre nagyobb lett, mit több, a nyolcadik menet után a ringsarka már egyértelműen jelezte neki, hogy képes befejezni a mérkőzést, és egyértelműen menjen rá a kiütésre.

A kilencedik menetben, annak is a második felében egyre közelebb került a szurkolók által várt kiütéshez, ám Rubio még kihúzta a három percet, nem ment le, ellenben a szünetben könnyek közt jelezte edzőjének, hogy képtelen folytatni a kilátástalan küzdelmet, inkább feladja világbajnoki álmait.

Pavlik tehát TKO-val felérő győzelemmel tért vissza, ám még kérdéses, hogy mit hoz a folytatás. A WBO/WBC világbajnok korábban kifejezte ama szándékát, hogy megküzdene az IBF övet birtokló német-örmény Arthur Abrahammal (28 győzelem – 0 vereség), ám elképzelhető, hogy előtte még a New Yorkban remek győzelmet arató ír John Duddy (26 győzelem – 0 vereség) következik.

cotto sikeres visszatérése

Miguel Cotto sikeres címmérkőzéssel tért vissza New Yorkban. A Puerto Ricó-i öklöző már a 12 menetesre tervezett New York-i meccs ötödik felvonásában eldöntötte a brit Michael Jennins elleni csatáját, amelyet a Boksz Világszervezet (WBO) üresen álló váltósúlyú trónjáért írtak ki. Ezzel pályafutása 33. sikerét aratta a profik között, az egyetlen kudarc legutóbbi találkozóján, tavaly júliusban érte, amikor a mexikói Antonio Margarito elvette tőle a Boksz Világszövetség (WBA) váltósúlyú övét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik