Élet-Stílus

Räikkönen már nem piál

Kimi Räikkönen, a Ferrari finn versenyzője mindent megtesz, hogy 2009-ben ismét régi fényében csillogjon. A sikerért állítólag az alkoholról is lemondott.

Räikkönen a versenyeken gyors, a padockban halk szavú, viszont a pályán kívül szeret bulizni, s köztudott róla, hogy nem veti meg a szeszt sem… De a Ferrari-pilóta most úgy döntött, még az alkoholról is lemond, hogy idén újra a legjobb legyen.

Állítólag már három hónapja nem iszik alkoholt. Még akkor is csak gyümölcslevet tölt a poharába, amikor barátaival mulatva azok mind szeszes italt fogyasztanak. Piálás helyett tréningezik, és ennek köszönhetően négy kilót fogyott, aminek az idei szezonban komoly jelentősége is lehet.

A bevezetett fékenergia-regeneráló rendszerek ugyanis plusz 20-40 kilót jelentenek, viszont az autók minimális súlya a pilótával együtt 605 kilogramm maradt. Így viszont a mérnökök kevesebb ballasztot helyezhetnek el a szükséges részeken, hogy kiegyensúlyozzák a versenyautót. Amelyik pilóta könnyebb, az jobban jár, ezért aztán mindenki fogyózik.

Räikkönen döntött: nem iszik (MTI/EPA)

Räikkönen döntött: nem iszik (MTI/EPA)

Első ferraris évében, 2007-ben Kimi Räikkönen megnyerte a világbajnokságot, ezzel szemben 2008-ban csak szenvedett. Ahogy a Ferrari elnöke fogalmazott, egy barátja vezetett helyette. Éppen ezért most a csapat is megdolgoztatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik