Élet-Stílus

Leszúrták a Diósgyőr korábbi kapusát

Késelés áldozata lett Julius Nota, a Rimaszombat kapusedzője, a Diósgyőr, a Dunaferr, a ZTE, a Honvéd és a Vasas korábbi kapusa. A szlovákiai sportembert pénteken szülőfalujában, Rimajánosiban sebezték meg halálosan. 37 évet élt.

A szlovákiai sportembert pénteken délután támadták meg szülőfalujában, Rimajánosiban, miközben a kutyáját sétáltatta – közölte az MR1-Kossuth Rádió, amelynek Marcek Stanislav, a község polgármestere elmondta, a támadóról vagy támadókról egyelőre nincsen információ. A rendőrség már péntek este megkezdte a környező házak lakóinak kihallgatását, és a
tanúk meghallgatása szombat délelőtt folytatódott.

Notát egy falubeli találta meg, a mentők megérkezésekor még élt, az orvosok azonban nem tudták megmenteni az életét.
Az egykori kapust jövő kedden, Rimajánosiban temetik el.

„Kizártnak tartom, hogy valami leszámolásos, vagy esetleg más, alvilághoz köthető dolog miatt történt ez a szörnyűség, mert Gyula tisztességes, jó szándékú ember volt. Tényleg nem értem az egészet, elképesztő, hogy milyen világban élünk” – nyilatkozta a Borsod Online-nak Kiser László, a DVTK utánpótlásedzője, Nota egykori diósgyőri csapattársa.

Több magyar csapatban is védett (MTI)

Több magyar csapatban is védett (MTI)

Julius Nota 1971. április 23. született; 1997-ben igazolt Diósgyőrbe, majd másfél év után távozott, később a Dunaferrben, a ZTE-ben, a Honvédban és a Vasasban is megfordult. A magyar élvonalban 82 találkozón szerepelt.

A pályafutása befejezése után kapusedzőként Rimaszombaton, továbbá a szlovák U16-és U17-es válogatottnál dolgozott.

Két hete Marian Cozmát szúrták szíven Veszprémben, és az MKB Veszprém román válogatott beállósa belehalt a sérülésébe, két csapattársa, a szerb Zsarko Semum és a horvát Ivan Pesic pedig súlyos, illetve életveszélyes sérülést szenvedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik