Élet-Stílus

Armstrong szenvedett az időfutamon

Az amerikai Levi Leipheimer nyerte a Kaliforniai kerékpáros körverseny pénteki időfutamát, így növelte előnyét az összetettben, míg Lance Armstrong csak a 14. helyen zárt, és két helyet rontva hatodikként várja a befejező két szakaszt.

A fénykorában az időfutamokon mindig szenvtelen arccal tekerő, nagy tempót diktáló Armstrong alaposan megszenvedett a 24 kilométeres etapon. Többször is megpróbált kiállni a nyeregből, ahogy szokott, csakhogy nem találta a ritmust – szenvedett.

Armstrong végül a 14. helyen zárt, 1:16 perccel kapott ki a kétszeres címvédő, a versenyben éllovas Levi Leipheimertől, aki növelte az előnyét az összetettben – sőt, két nappal a vége előtt már meg is előlegezte magának a harmadik sikerét: a célba érkezés után ujjaival a hármas számot mutatta a kamerának.

„Olyan keményen mentem, ahogy csak tudtam. Az első 15-ben szerettem volna végezni, úgyhogy az eredmény kellemes meglepetés a számomra” – nyilatkozta a 37 éves, három és fél éves szünet után idén visszatérő hétszeres Tour-győztes.

Még (vagy már...?) nem a régi (MTI/EPA)

Még (vagy már…?) nem a régi (MTI/EPA)

„Nagyon nehéz volt, fájdalmasabb, mint ahogy arra emlékeztem. A dombos részen jobban éreztem magam, mint a sík terepen, ami nem is volt olyan sík…” – tette hozzá az amerikai klasszis, aki a negyedikről a hatodik helyre esett vissza az időfutam után.

A győztes Leipheimer mögött David Zabriskie és a svéd Gustav Larsson zárt, míg összetettben Leipheimer, Zabriskie, Michael Rogers a sorrend. A szombati etapon „hegymászás” és 143 kilométer leküzdése vár a mezőnyre Santa Clarita és Pasadena között.

6. szakasz, időfutam, 24 km:
1. Levi Leipheimer (amerikai, Asztana) 30.41 (47,15km/ó)
2. David Zabriskie (amerikai, Garmin) +0.08
3. Gustav Larsson (svéd, Saxo Bank) +0.17

14. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) +1.16

Összetett:
1. Levi Leipheimer (amerikai, Asztana) 24.12.00
2. David Zabriskie (amerikai, Garmin) +0.36
3. Michael Rogers (ausztrál, Columbia) +0.46

6. Lance Armstrong (amerikai, Asztana) +1.46

Ajánlott videó

Olvasói sztorik