Élet-Stílus

Cassanóra vadászik a Juventus

A Sampdoria sztárja lesz a Juventus egyik célpontja a nyári átigazolási szezonban. Hiddink megtartotta első edzését a Chelsea-nél. Rövid hírek a foci világából.

A nagyszerű, ám nehezen kezelhető támadót az olasz sajtó hosszú évek óta rendszeresen hírbe hozta a torinói együttessel, most azonban nem az újságok, hanem a Juventus elnöke, Giovanni Cobolli Gigli jelentette ki, hogy szeretnék megszerezni a válogatott futballistát.

“Cassano férfivá érett az elmúlt időszakban. Remek játékos, akinek szerződtetése szerepel a terveink között” – nyilatkozta Cobolli Gigli.

A tabellán második Juventus vasárnap éppen a Cassano fémjelezte Sampdoriát fogadta a bajnokságban, és csupán 1-1-re végzett, aminek következtében kilenc pontra nőtt a hátránya a listavezető Internazionaléval szemben.

Nyártól már egy csapatban del Pieróval? (MTI/EPA)

Nyártól már egy csapatban del Pieróval? (MTI/EPA)

Hiddink megtartotta első edzését a Chelsea-nél

A holland szakvezető – aki a szezon végéig irányítja a londoni Kékeket, mindeközben az orosz szövetségi kapitányi posztot is betölti – egy tempós, egymás elleni játékkal kezdte munkáját. Erre sokak szerint szükség is volt, mivel a rutinosabb játékosok, mint például Frank Lampard és John Terry szerint az elődnél, azaz a brazil Luiz Felipe Scolarinál nem voltak elég pörgősek a gyakorlások.

“Végig rajtunk tartotta a szemét, és amikor egy picit lankadt a lendület, azonnal közbeszólt” – mondta Lampard.

Az első gyakorlás után szinte biztossá vált, hogy Guus Hiddink egyik újítása a kétcsatáros játék lesz, így Nicolas Anelka és Didier Drogba egyszerre lehet majd a pályán. Hiddink szombaton az Aston Villa elleni idegenbeli rangadón mutatkozik be a kispadon.

Eltiltották a doppingolókat

Doppingvétségért egyformán egy évre tiltott el hétfőn három máltai labdarúgót a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS). A vitás sportügyekben eljáró, svájci központú jogi testület az után hozta meg döntését, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) két esztendőre szerette volna leparancsolni a futballpályáról a három vétkest, akit hazája szövetsége az elvártnál elnézőbben büntetett: Gilbert Martint egy évre, Ryan Grechet kilenc hónapra, Claude Mattocksot pedig négy hónapra tiltotta el, mert pozitív doppingmintát szolgáltatott.

A FIFA és a WADA fellebbezése nyomán kapott most egyformán egyéves “szilenciumot” a CAS-tól mindhárom futballista.
Máltán amúgy a nemzeti szövetség rendelkezései szerint legfeljebb egy esztendő jár a doppingoláson rajta vesztett labdarúgóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik