Élet-Stílus

Adriano kezezett – de nem szándékosan

Adriano kezét használva juttatta vezetéshez az Intert a milánói derbin, de a kék-feketék vezérigazgatója azt állítja, a gól teljesen szabályos volt. A csatár amondó: fejjel akarta kapuba terelni a labdát, de az igaz, hogy kézzel is érintette.

Ernesto Paolillo, a bajnokságot kilenc ponttal vezető Inter vezérigazgatója szerint semmi kivetnivaló nincs Adriano góljában. A brazil csatár a derbi 28. percében úgy jutatta vezetéshez az Intert, hogy Maicon beadása után belefejelt a labdába, majd a kezét használva a kapuba irányította.

„Pierluigi Collina és az olasz játékvezetők szövetségének elnöke, Cesare Gussoni is azt mondta, az nem minősül szándékos kezezésnek, ha egy játékos elfejeli a labdát, de az mozdulat közben érinti a karját” – mentegette Adrianót Ernesto Paolillo.

Kezezett Adriano, vagy sem?


Ehhez hozzátette: Roberto Rosetti játékvezető nem segítette az Intert. „Volt néhány kétes ítélet, például Massimo Ambrosinit ki kellett volna állítani, de ez elmaradt” – így a vezérigazgató.

Adriano nyilatkozata a kezezés kapcsán:

„Elismerem, a labda valóban hozzáért a karomhoz, de semmi szándékosság nem volt a mozdulatban. Fejjel akartam gólt szerezni, a kezemmel nem tudtam mit csinálni, általában így tartom. A lényeg, hogy szó sem volt szándékos kezezésről.”

Az Inter vasárnap este 2-1-re győzte le az AC Milant, így kilenc ponttal – utcahosszal – előzi meg a második Juventust, míg a harmadik helyen álló AC Milan hátránya immár 11 pont.

Paolillo – ha már mikrofon közelébe jutott – cáfolta, hogy az Inter szemet vetett volna Alberto Aquilanira, az AS Roma válogatott középpályására.

„Nem áll széndékunkban a Romától igazolni. Egyébként is túl korai erősítésről beszélni, jelenleg a klubnál arra koncentrálunk, hogy a csapat ismét nyerje meg a bajnokságot” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik