Élet-Stílus

Kapaszkodik a Real, Raúl rekorder lett

A Real Madrid kihasználta a Barcelona szombati botlását, és faragott a hátrányából, miután magabiztosan nyert a Sporting Gijon otthonában a Primera División 23. fordulójában. Raúl pedig megelőzte a legendás Alfredo di Stéfanót.

A Real Madrid zsinórban nyolcadik győzelmét aratta a spanyol bajnokságban, vasárnap simán nyert a Gijon otthonában, és mivel a Barcelona szombaton csak remizett, megközelítette a listavezetőt – tizenkét helyett most tíz pont a hátránya…

A Sporting Gijon kiütésében a négy gólpasszal előrukkoló Gonzalo Higauín és a duplázó Raúl játszotta a főszerepet.
A csapatkapitány már 309 gólnál jár királyi csapatban, így annak legeredményesebb futballistája is egyben, két góllal előzi
meg a korábbi rekordert, a legendás Alfredo di Stéfanót.

Raúl már történelem (MTI/EPA)

Raúl már történelem (MTI/EPA)

Raúl szerezte meg a vezetést vasárnap a Real Madridnak, Higauín átadása után küldte a labdát a bal alsó sarokba (ez volt az a gól, amellyel di Stéfano elé került az örökrangsorban.)

Az argentin „feladó” nagyon élt: remekül szolgálta ki, fejjel csúsztatta a helyzetben lévő csapattárs, a Realban először eredményes Klaas-Jan Huntelaar elé a labdát (0-2), majd sarokkal játszott a harmadik gólt jegyző Marcelóhoz, aki ügyesen emelt a kapu bal oldalába. A kegyelemdöfést végül Raúl adta meg, közelről kanalazta be a kapusról kipattant labdát – a rend kedvéért előtte a lövést Higauín eresztette meg.

A Racing Santander két vereséggel a háta mögött pontot szerzett a vendég Villarreal ellen (1-1), az Almeria viszont két zakó után győzni tudott vasárnap – nem is akárhogyan.

A vendég Real Valladolid már két góllal vezetett ellene, de az Almeria a második félidőben 17 perc háromszor is betalált – és három pont lett a jutalma.

A kiesési rangadón a Mallorca idegenben legyőzte a Numanciát, ezzel a 18. helyre jött fel, míg utóbbi a 19. helyen áll. Tegyük hozzá, mind a két pozíció búcsút jelentene a bajnokság végén.

Az Espanyol is bajban van, nagy bajban: a sereghajtó barcelonai csapat 14 mérkőzés óta nyeretlen, vasárnap a 65. perctől tíz emberrel játszva hazai pályán kapott ki a Sevillától, amelynek góljait Frederic Kanouté szerezte a hajrában.

Primera División, 23. forduló:
Sporting Gijón-Real Madrid 0-4 (0-2)
Gól: Raúl (15., 76.), Huntelaar (37.), Marcelo (50.)

Racing Santander-Villarreal 1-1 (1-1)
Gól: Zsigics (24.), ill. Cazorla (42.)

Numancia-Mallorca 0-1 (0-1)
Gól: Aduriz (21.)

Athletic Bilbao-Recreativo Huelva 1–1 (0-1)
Gól: Martínez (50.), ill. Aitor (33.)

Almería–Real Valladolid 3-2 0-2)
Gól: Crusat (61.), Uche (70.), Negredo (78.), ill. León (17.), Goitom (22.)

Atlético Madrid-Getafe 1-1 (1-0)
Gól: Forlán (33.), ill. Albin (88.)

Espanyol-FC Sevilla 0-2 (0-0)
Gól: Kanoute (84., 90.)
Kiállítva: Szmiljanics (64., Espanyol)

Szombaton játszották:
Valencia–Málaga 1-1
Real Betis–Barcelona 2-2
Deportivo La Coruna-Osasuna 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik