Élet-Stílus

Magyar-olasz percről percre

A magyar jégkorong-válogatott az első olimpiai selejtezőmeccsén helyt állt a lettek ellen, de kikapott. A második körben az olaszok is jobbnak bizonyultak Pat Cortina csapatánál.

Riga, olimpiai selejtező, 2. forduló:
Magyarország-Olaszország 1-4 (0-2, 0-1)
Gól:
Svasznek (59.), illetve Ansoldi (15.), Aquino (15.), Pittis (28.), Chittaroni (46.)

Teljesen megérdemelt olasz siker, a magyar csapatnak semmi nem jött össze. Nehéz úgy meccset nyerni, hogy kettős emberelőnyben gólt kapunk. Sajnos ez a papírforma, az ukránok ellen javíthatnak a szapporói hősök.

60. perc: Vége a meccsnek.

59. perc: Szép volt! Svasznek lőtte ki a rövid sarkot. (1-4)

58. perc: Gallace kapott két percet akasztásért. Legalább egy becsületgól kellene…

57. perc: Hetényi fogta másodjára a kilépő Pittis lövését.

56. perc: Palkovics szólója után Russóban elakadt a korong.

56. perc: Az olaszok hagyják támadni a magyarokat, már övék a meccs. Újabb góllövési lehetőség, két percig előnyben a Cortina-csapat.

53. perc: Felállt a magyar csapat, és minden helyzetből tüzel, de ma tényleg semmi nem sikerül. Kiegészültek az olaszok.

51. perc: Megint előnyben a magyarok.

50. perc: Kóger került hirtelen teljesen egyedül a kapu elé, Russo megint a helyén volt. Cortina már pihenteti az első két magyar sort, a mérkőzés eldőlt. Hetényi váltotta Szupert a kapuban.

Továbbra is mennek előre a magyarok, de ezen a napon semmi nem sikerül. Az olaszok félgőzzel is irányítják a mérkőzést, Szuperen múlik, hogy nem nagyobb a különbség.

46. perc: Kettős emberhátrányban léptek meg az olaszok, és a csapatkapitány Chittaroni kilőtte a bal felső sarkot. (0-4)

45. perc: Megint egy kihagyott magyar helyzet, pedig kettős előnyben a csapat. Horváth emelt az üresen tátongó kapu fölé.

43. perc: Langyosan kezdődött a harmad. Az olaszoktól kiszórtak egy játékost.

41. perc: Elkezdődött a záróharmad.

Gólt továbbra is képtelen lőni Pat Cortina csapata, annak ellenére, hogy több alkalommal is emberelőnyben játszhatott. Az olaszok a harmadik gól után visszafogták a tempót, a korongtartásra és a biztos védekezésre törekednek.

40. perc: Vége a harmadnak.

38. perc: Két parádés Szuper-védés, a mieink támadásban gyengék. Görcsösnek tűnik a csapat.

36. perc: Most az olaszok kerültek hátrányba. A bírók mindent lefújnak, pedig nem durva a mérkőzés. Oda az előny, Svasznek csóválja a fejét miközben lekorcsolyázik.

35. perc: Óriási magyar helyzet: Vaszjunyinnal és Ocskayval szemben egy olasz védekezett, ügyesen ki is passzolták, de a kapus remekül olvasta a támadást, és a korong fölépörgött. De legalább kiegészült a magyar csapat.

34. perc: Iannone lövése Szuper fejvédőjéről pattant ki.

33. perc: Megint hátrányban, Palkovics akasztásért a büntetőpadon.

Az olaszok szemmel láthatóan már nem támadnak olyan elánnal. Ráültek az eredményre, és nyugodtan tehetik, mert a magyar csapat kapura egyáltalán nem veszélyes.

31. perc: Kovács Csaba a kapu mögül visszakanyarodva lőtt éles szögből, Adam Russo könnyedén fogta a korongot.

30. perc: Villámgyorsan egyérintőznek előnyben az olaszok, a magyar védők csak kapkodják a fejüket. Újabb bravúr Szuper Leventétől.

29. perc: És megint emberelőnyben az olaszok. Jó lenne gyorsan egy gólt lőni, akkor talán még lehetne valami keresnivalónk. Hátrányban persze nehéz…

28. perc: Az olaszoknak sokkal jobban megy az emberelőny. Gyönyörűen körbepasszolták a korongot, a magyar védőknek esélye nem volt lekövetni a támadást, amelyet Pittis fejezett be. Szupernek tehetetlen volt. (0-3)

26. perc: Hat magyar lövés, nulla gól. Az egyik olasz kiállított újra a jégen. Vas János ütésért két perc kényszerpihenőn.

25. perc: Felállt a magyar csapat, kijátszotta a figurát, de Horváth óriási ziccert hibázott. Újabb olasz a kispadon, körülbelül másfél percig kettős előnyben.

24. perc: Felicetti kapott két percet, miután szabálytalankodott Kangyallal szemben.

23. perc: Szuper sem unatkozhat, a második harmadban is folyamatosan tűz alatt a magyar kapu.

21. perc: Az olaszok hozták el a korongot, de az első lövést Ladányi eresztette el. Az olasz kapus biztosan védett.

Az első harmadban akárcsak a lettek ellen nagyon gyengén támadott a magyar válogatott. Az olaszok hihetetlen gyorsak, és két villámgyors góllal megnyugtató előnyt szereztek. Cortina csapata emberfórban is halovány. A folytatás reméljük jobb lesz…

20. perc: Vége az első harmadnak.

19. perc: Egy gyengécske kapura lövése volt a magyar válogatottnak emberfórban. A korongot alig tudták Palkovicsék bevinni az olasz harmadba.

17. perc: Ocskay lépett ki két olasz között, de nem maradt ereje a befejezésre. Újabb kiállítás az ellenfélnél. Jó lenne a második emberelőnyt kihasználni, hogy ne ússzon el már az első harmadban a mérkőzés.

15. perc: Egy percen belül újabb gól: megint a kapu mögül passzoltak vissza az olaszok, a magyar védők megint lemaradtak. (0-2)

15. perc: Vezet Olaszország! Svasznek büntetése már lejárt, de még nem ért vissza, így a kapu előtt visszapasszolt korongot az olaszok bevágták. (0-1)

14. perc: Ocskay visszatért a jégre, és a kilépő Palkoviccsal játszott össze – védett az olasz kapus.

13. perc: Kiegészültek az olaszok, öt a három ellen.

12. perc: Vaszjunyin került helyzetbe, de az olasz védők az utolsó pillanatban elkotorták a korongot. Ocskayt és Svaszneket is a büntetőpadra küldték. Ennyit az emberelőnyről…

11. perc: A magyar csapat egyre veszélyesebb, ráadásul a bírók kiszórtak egy olaszt.

9. perc: És majdnem megismétlődött a tegnapi forgatókönyv: Vas János csapott le egy eladott korongra, de rosszul találta el, így ma az első lövésünkból nem lett gól.

8. perc: Beszorult a magyar csapat, akárcsak a lettek ellen, ezúttal sincsen kaput talált lövésünk az első percekben.

6. perc: A kanadai-olasz Johnson bombáját fogta Szuper. A taljánoknál nyolc honosított juharleveles játszik.

5. perc: Az olaszok félelmetesen gyorsak, és a koronggal is remekül bánnak. A meccs a magyar harmadban zajlik, a mieink nem tudják megtartani a korongot.

3. perc: Fekete távoli lövése után az olaszok is próbálkoztak – nem sok sikerrel.

Cortina éveken keresztül volt az olaszok szövetségi kapitánya, most az ellenfél kispadjáról irányít. Az olaszok a világranglistán sokkal előrébb állnak, de a magyarokkal ellentétben nem szerepelnek az élvonalban.

1. perc: Az olaszok hozták el az első bulit.

Szlovák főbíró vezeti a meccset. A magyar kapuban megint Szuper Levente.

Azúrkékben az olaszok, a mieinka szokásos fehér mezben. Pillanatok múlva kezdődik az összecsapás. A két vesztes meccsének tétje, hogy marad-e esély az olimpiai szereplésre.

Később:
Lettország-Ukrajna 18 ó

Pénteki eredmények:
Lettország-Magyarország 7-3
Ukrajna-Olaszország 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik