Élet-Stílus

Gomez összeszólalkozott Klicskóval

Több mint egy hónap múlva csap össze a ringben Vitalij Klicsko és Juan Carlos Gomez, de a két ökölvívó már elkezdte a pszichológiai hadviselést. A kubai kihívó szerint az ukrán el sem fogja találni.

Március 21-én, Stuttgartban rendezik a WBC szövetség által elrendelt nehézsúlyú bajnoki küzdelmet a címvédő Vitalij Klicsko (36 győzelem – 2 vereség) és a hivatalos elsőszámú kihívó Juan Carlos Gomez (44 győzelem – 1 vereség) között. Az Universum Box-Promotion két egykori sztárja hétfőn, a hamburgi repülőtéren találkozott először.

A mindig úriember ukrán szívélyesen fogadta leendő ellenfelét: „Juan, barátom, nagyon sajnálom, hogy meg kell verjelek téged.” A kubai viszont nem értékelte egykori edzőtársa barátkozását: „Én elverlek el téged. Annyira gyors vagyok, hogy el sem fogsz találni.” – beszélt Gomez.

A stuttgarti sajtótájékoztatón, két órával később, folytatták a szócsatát. Klicsko ekkor azt mondta, hogy nem szeret barátokkal küzdeni, és megemlítette, hogy edzője, Fritz Sdunek rokoni kapcsolatban áll Gomezzel. (Mint ismert, Sdunek lánya, Kati, gyermeket szült Juan Carlos Gomeznek, és annak jelenlegi promóterének, Ahmet Önernek is.)

“Nem vagyok a barátod” (MTI/EPA)

„Mi vagy te, Dr. Acélököl, vagy Dr. Pszichológus?” – kérdezte Gomez. „Azért vagyunk, hogy megküzdjük egymással, és nem azért, hogy a barátságról és a családról csevegjünk. És hogy mersz engem a barátodnak nevezni? Csak, mert ugyanabban a tornateremben edzettünk évekig, én nem vagyok a barátod. Vitalij, még csak nem is beszéltünk nyolc év alatt!”

„Sok ember nem hitt bennem, és nem gondolta, hogy visszatérek a nehézsúlyú élvonalba. Mégis a bajnoki címért bokszolok. Köszönök mindent promóteremnek, Ahmet Önernek, aki nélkül ez nem történhetett volna meg. Most készen állok arra, hogy megmutassam, mit is tud a „Fekete Párduc”. Készen állok a győzelemre. Showtime!”

A meccset Németországban az RTL adja, ám mint kiderült, az Egyesült Államokban is képernyőre került a küzdelem, éspedig az ESPN csatornán. Magyarországi közvetítésről egyelőre nem tudunk hivatalosat, de a Klicsko-testvérek meccseit rendszerint az RTL Klub képernyőre tűzi. Ebben reménykedünk most is.

magyar bokszoló a klicsko-gálán

A 20 esztendős várpalotai tehetség, Vető Gábor, aláírta profi szerződését a new yorki székhelyű Optimum Sports Agency-nél, és már februárban bemutatkozik a hivatásos bunyósok között. A debütáló mérkőzés után március 21-én, a Klicsko-Gomez gála programjában is ringbe lép, éspedig az albán Perparim Hajdini ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik