Élet-Stílus

Ír-rali: Loeb útban a futamgyőzelem felé

A második nap után is az utóbbi öt évben világbajnok francia Sébastien Loeb áll az élen az Ír-ralin. A második helyen is egy Citroen-pilóta, a spanyol Dani Sordo áll.

Az ötszörös világbajnok francia pilóta – aki megnyerte a legutóbbi, 2007-es ír viadalt – a második napot követően magabiztosan, több mint egy perccel vezet csapattársa, a szintén Citroennel száguldó spanyol Dani Sordo előtt.

Sébastien Loeb fölényét jól mutatja, hogy az eddigi tizenkét gyorsasági szakaszból csak kettőt engedett ki a kezéből; szombaton is remekelt: a hat etapból ötöt megnyert.

Azon az egyen, ami nem az övé lett, Mikko Hirvonen volt a leggyorsabb. A Forddal versenyző finn jelenleg a harmadik helyen áll, de már két és fél perc a hátránya Loebbel szemben.

Sébastien Loeb biztosan vezet (MTI/EPA)

Sébastien Loeb biztosan vezet (MTI/EPA)

„Vizesek és tele vannak kaviccsal a pályák, de ma jó választottunk gumit, és nem volt semmi gondunk. Jelentős előnnyel vezetünk, eddig minden rendben” – mondta Loeb.

Ha a franciák menőjének vasárnap nem lesznek technikai problémái, és ő sem hibázik nagyot (ez amúgy sem jellemző rá…), máris elkönyvelheti idei első futamgyőzelmét.

Ír-rali, állás a második nap után:

1. Sébastien Loeb (francia, Citroen C4 WRC) 2:20:02.8
2. Dani Sordo (spanyol, Citroen C4 WRC) 1:09.1 perc hátrány
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus WRC) 2:30.9 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik