Élet-Stílus

Kamaszerotika az interneten

Egyre gyakoribb, hogy saját magukról tesznek fel erotikus képeket közösségi oldalakra kamaszok. Divat lett az ilyen kitárulkozás. A veszélyekkel a gyerekek nincsenek tisztában - írta a Népszabadság.

Tizennyolc évesnél fiatalabbakról még beleegyezésükkel is bűncselekmény pornográf képet vagy videót készíteni, sőt ilyet birtokolni is. Aki közzétesz egy ilyen felvételt, öt évig terjedő büntetésre számíthat. Ha ő a készítő is, akár nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. Ennek ellenére a szokás rohamosan terjed a tizenévesek között, elég a legnagyobb magyar közösségi oldal képeit megnézni.

Már általános iskolások, 11-12 éves kiskamaszok is töltenek fel ilyen képeket közösségi oldalakra. A fiúk nemegyszer meztelen felsőtesttel, a lányok kihívó ruhákban és pózokban fotóztatják vagy fotózzák saját magukat.

A kutató szerint ez részben amiatt van, mert a szex a felnőtt élet része, és a kamaszok szeretnének minél hamarabb felnőttek lenni, vagy legalábbis a felnőttek jogaival rendelkezni. Másrészt a tizenévesek felfokozott szexualitást látnak maguk körül, ezt közvetíti a média – olvasható a lapban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik