Élet-Stílus

Leáll a győri Audi

Igaznak bizonyultak a hírek és a győri Audi is kénytelen csökkenteni a termelését. A gyár február végén áll le egy hétre.

A győri Audi Hungaria Motor Kft. február végén egy hétre leállítja a termelést. Lőre Péter a cég kommunikációs igazgatója azt közölte, a győri vállalat szinkronban az anyavállalat, az Audi AG németországi telephelyeivel, ez év február 23. és 28. között szünetelteti a termelést a motorgyárban és a járműgyárban is.

Az Audi Hungariával kapcsolatos legutolsó hírt múlt kedden publikálták, amikor is az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs vezetője cáfolta az Info Rádió azon értesülését, miszerint a győri vállalat a következő napokban elbocsátja 1400-1600 dolgozóját. Lőre Péter múlt kedden közölte: az értesülés téves, a győri gyárban a termelés a terveknek megfelelően az újév második, illetve harmadik hetében elindult.

A társaság tavaly november végén közölte, hogy december közepétől négy hétre leáll a járműgyártás Győrött, a motorgyártásnál pedig – terméktípustól függően – 2 és 4 hét között szünetel a termelés az év végi időszakban.

Ennek oka, hogy a győri vállalat termelését a Volkswagen konszern gyárainak menetrendjéhez igazítja. A járműgyártás előző éveknél hosszabb időtartamú leállása összefüggésben van a Győrött szerelt kocsik szezonalitásával, a három típus közül kettő ugyanis nyitott kocsi, irántuk a tavaszi-nyári időszakban nagy az érdeklődés.

A társaság korábban közölte, hogy tavaly több mint 1,9 millió motort és 60 ezernél több járművet gyártott. Motorgyártásban az előző évihez hasonló szinten teljesített a győri gyár, járművekből pedig 5,9 százalékkal többet szereltek össze, mint 2007-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik