Élet-Stílus

Túlórázhat a Liverpool és az Arsenal

A Liverpool és az Arsenal is újrázásra kényszerül az FA-kupában, miután a 4. fordulóban egyik favoritnak sem volt elegendő 90 perc a továbbjutáshoz.

Egyelőre nincs továbbjutója a Liverpool-Everton párharcnak, miután a városi rangadó vasárnap döntetlennel ért véget.

A két csapat bő egy héten belül másodszor csapott össze, s ezúttal sem tudták döntésre vinni a dolgot: területi és játékbeli fölénye ellenére az angol bajnokság listavezetője ráadásul örülhetett a végeredménynek.

Az Everton ugyanis az első félidő derekán vezetést szerzett. Pienaar szögletét Cahill csúsztatta meg, s az előrehúzódó Lescott betalált.

A „vörösök” erőlködtek, de gyengéiket az Everton már korábban kitapasztalta, így a Lescott és Jagielka által irányított védelem tette a dolgát, miközben a lelátón helyet foglaló Fabio Capello angol szövetségi kapitány bőszen jegyzetelgetett.

Szünet után a házigazda már tudatosabb játékra törekedett, de mégis Gerrard nem túl jól eltalált lövése kellett ahhoz, hogy egyenlítsen. A csapatkapitány Torres passza után lőtt, eleinte úgy tűnt, Howard könnyedén hárít – baki és egyenlítés lett a helyzet vége.

Az Arsenal nem bírt a walesiekkel (arsenal.com)

Az Arsenal nem bírt a walesiekkel (arsenal.com)

Két perccel később Howard – Gerrard lényegesen keményebb próbálkozásánál – jóvátette bűnét, s a hajrában is kitett magáért, amikor előbb Kuyt, majd Dossena lövését védte bravúrral.

A Liverpoolhoz hasonlóan egy másik angol BL-szereplő, az Arsenal is egy meccsel többet kénytelen majd játszani. A londoniak Cardiffban ugyanis nem bírtak a Gyepes Gáborral felálló Cityvel: a 0-0 után a felek a londoni Emirates stadionban randevúznak majd.

fa-kupa

4. forduló (a 16 közé jutásért):

Liverpool-Everton 1-1 (0-1)
Anfield Road, 43 524 néző. Vezette: Bennett
Gól: Gerrard (54.) illetve Lescott (27.)
Liverpool: Reina – Arbeloa, Skrtel, Carragher, Dossena – Kuyt, Alonso, Mascherano, Babel (Riera, 75.) – Gerrard – Torres.
Everton: Howard – Hibbert, Jagielka, Lescott, Baines – Anichebe (Gosling, 71.), Castillo (Rodwell, 76.), Neville, Osman – Pienaar, Cahill.

Cardiff City (II.)-Arsenal 0-0
Ninian Park. Vezette: Atkinson
Cardiff: Enckelman – McNaughton, Rae, Gyepes, Parry – R. Johnson, Ledley, Kennedy, Burke (Capaldi, 79.) – Bothroyd (E. Johnson, 90.), McCormack.
Arsenal: Fabianski – Sagna, Djourou, Kolo Toure, Gibbs – Eboue (Adebayor, 67.), Song, Ramsey (Diaby, 60.), Samir Nasri – Van Persie, Bendtner.(Wilshere, 88.)

A mérkőzéseket újrajátsszák majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik