Élet-Stílus

Ibrahimovic kiejtette az AS Romát – videó

A svéd támadó góljával megverte az Internazionale a Francesco Totti nélkül kiálló AS Romát az olasz kupa negyeddöntőjében. A bajnokcsapat az elődöntőben az Udinesét tizenegyesekkel legyőző Sampdoriával találkozik.

Sokáig kérdéses volt, hogy az AS Roma csapatkapitánya vállalja-e a játékot a szerda este. Délután a fővárosiak trénere jelezte, hogy Francesco Totti nem teljesen egészséges, így szokás szerint Mirko Vucsinics dolga lett volna a góllövés. A hétvégén csúfos vereséget szenvedő Inter talán legerősebb összeállításában lépett pályára. Ibrahimovic és Adriano közösen rohamozta a kaput, a védelembe pedig visszatért Walter Samuel.

Az eseménydús kezdés után – Ibrahimovic lövése és Vucsinics fejese nem sokkal szállt mellé – a nyolcadik percben gólt szerzett a montenegrói csatár. A bíró azonban helyesen nem adta meg a találatot, mert Vucsinics kézzel ütötte be a labdát.

Zanetti próbálja megfékezni az indulatokat (MTI/EPA)

Zanetti próbálja megfékezni az indulatokat (MTI/EPA)

Másodpercekkel később a másik oldalon kifogástalan gólt lőtt Adriano, a Roma védőinek szerencsétlenkedése mellett. Juan és Riise egymásban botlott el, így a brazil könnyedén bevitte a labdát a tizenhatoson belülre, majd higgadtan kilőtte a bal alsó sarkot.

Stankovic bődületes kapufáját, Ibrahimovic százszázalékos ziccere követte, de újabb milánói gól nem született, és a félidő hajrájában a fővárosiak fölénye egyre nyomasztóbbá vált.

Levegőben lógott a fordulás után az egyenlítő gól, és a 60. percben Taddei egy remekül eltalált lökettel újra nyitotta tette az összecsapást. A Milánóba látogató Roma-drukkerek még ünnepeltek, amikor egy a kapusról kipattanó szabadrúgást Ibrahimovic egy akrobatikus mozdulattal belőtt.

A hátralévő percekben egyre nagyobb nyomás nehezedett az Inter kapujára, de Jose Mourinho csapata kihúzta újabb kapott gól nélkül, és bejutott az elődöntőbe. Ibrahimovic-ékra itt a Sampdoria együttese vár, amely a tizenegyesekkel verte az Udinesét. A rendes játékidő 1-1-re végződött, a hosszabbításban már nem esett gól, a büntetőrúgásoknál pedig a vendégek voltak jobbak.

Olasz Kupa, negyeddöntő:


Internazionale-AS Roma 2-1


Gól: Adriano (10.), Ibrahimovic (62.) illetve Taddei (60.)

Udinese-Sampdoria 1-1 – büntetőkkel: 1-4


Gól: Di Natale (61. tizenegyesből) illetve Pazzini (55.)

A győztesek egyenesen bejutottak az elődöntőbe.

További program

Január 22.: Lazio-Torino 21 ó (SportKlub)
Február 4.: Juventus-Napoli

Ajánlott videó

Olvasói sztorik