Élet-Stílus

Kétgólos Inter-vereség Bergamóban

Az olasz bajnokot lefocizta hazai pályán az Atalanta együttese, és teljesen megérdemelten győzött 3-1-re a 19. fordulóban. Az AS Roma a ráadásban csikarta ki a három pontot a Torino vendégeként, a Napoli idegenben bukott el, az esti órákban a Juventus egy pontra megközelítheti az Intert.

Az olasz bajnokság 19. fordulójának szombati mérkőzésein a Milan egy góllal megverte a Fiorentinát, a Siena pedig a tökutolsó Regginával bánt el 1-0-ra. A milánói együttes a győzelmével hat pontra megközelítette a tabella élén álló városi riválist, amelynek az Atalanta vendégeként volt jelenése.

Jose Mourinho csapata pont nélkül utazhat haza, a zuhogó bergamói esőben hihetetlen gyengén futballozott az Inter. Az első félidőben a rendkívülien motiváltnak tűnő hazaiak lefocizták Ibrahimovic-ékat, Doni és Floccari tetszés szerint játszotta át a lyukas vendégvédelmet.

Doni (b) kétszer is betalált (MTI/EPA)

Doni (b) kétszer is betalált (MTI/EPA)

Bő negyedóra elteltével az eredményen is megmutatkozott a hazai fölény, Floccari ügyesen levette a labdát a tizenhatoson belül, és fordulásból az alsó sarokba bombázott. Tíz perccel később Doni szabadrúgása Ibrahimovic-ról pattant a gólvonalon túlra, majd a csatár még az első félidőben fejjel is bevette Julio Cesar kapuját.

A második félidőben sem változott a játék képe, Ibrahimovic mintha a pályán sem lett volna, Adriano és Figo becserélése sem hozta meg a fordulatot. A hajrában Ibra ugyan szépített, de az már semmire sem volt elég.

Az AS Roma sem játszott jól, de Baptistának a 92. percben szerzett találatával három ponttal távozhatott Torinóból. A Chievo meglepetésre elverte a Napolit, a Genoa, a Palermo és a Bologna pedig idegenben diadalmaskodott. Az esti meccsen a Juventus a Lazióhoz látogat.

Serie A, 19. forduló:
Atalanta-Internazionale 3-1
Gól: Floccari (18.), Doni (28., 33.), illetve Ibrahimovic (92.)

Cagliari-Udinese 2-0
Gól: Conti (4.), Biondini (20.)

Catania-Bologna 1-2
Gól: Paolucci (85.), illetve Di Vaio (49.), Adailton (54.)
Kiállítva: Izco (37., Catania)

Chievo-Napoli 2-1
Gól: Marcolini (32., 74., mindkettőt 11-esből), illetve Lavezzi (53.)
Kiállítva: Morero (71.), illetve Hamsik (55.)

Lecce-Genoa 0-2
Gól: Jankovic (68.), Sculli (90.)

Sampdoria-Palermo 0-2
Gól: Bresciano (45., 58.)

Torino-AS Roma 0-1
Gól: Baptista (90.)

Később:
Lazio-Juventus 20:30 ó

Szombati meccsek:
AC Milan-Fiorentina 1-0
Siena-Reggina 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik