Élet-Stílus

Élre állt a Manchester United

A Manchester United és a Chelsea is a hajrában harcolta ki a győzelmet a Premier League 22. fordulójában. A „vörös ördögök" Bolton elleni sikerükkel az élre álltak.

Noha mezőnyfölényben játszott, de nem sziporkázott a Manchester United a Bolton vendégeként, így sokáig nem tudott túljárni az amúgy remek napot kifogó Jussi Jaaskelainen kapus eszén. A végén, a 90. percben aztán mégis összejött a gól „vörös ördögöknek” – Dimitar Berbatov bólintott a hálóba -, így hetedik (!) 1-0-ás bajnoki győzelmükkel a tabella élére álltak.

A hétfőn a városi ellenlábas Evertont fogadó Liverpool ugyan visszafoglalhatja az első helyet, ám a vesztett pontok tekintetében így is a címvédő Manchester United áll jobban.

Manchesteri öröm (MTI/EPA)

Manchesteri öröm (MTI/EPA)

A jelenleg harmadik Chelsea is nagy küszködés árán, hajrában szerzett gólokkal zsebelte be a három pontot a Stoke-kal szemben. Nagy meglepetésre a vendégként fellépő újonccsapat szerezte meg a vezetést, miután Rory Delap lefutotta a védőit, majd átemelte a labdát a kivetődő kapus, Petr Cech fölött.

A Chelsea a csereként beállt Juliano Belletti közeli fejesével 87. percben válaszolt, és a ráadás perceiben Frank Lampard is betalált (az angol válogatott 16 méterről lőtt a kapu jobb oldalába), ekképp elmaradt az égbekiáltó szenzáció, és Luis Felipe Scolari Chelsea-menedzser is fellégezhet – egyelőre.

Ami a magyarokat illeti: Bogdán Ádám (Bolton) és Kádár Tamás (Newcastle United) is a kispadon szurkolt, Fülöp Máron viszont végigvédte a Sunderland Aston Villa elleni bajnoki mérkőzését.

A félidőben egyébként még egygólos előnyben volt a magyar válogatott kapusának csapata, de Aston Villa a szünet után emberhátrányban is fordított.

Az Arsenal legyőzte Halmosiékat

Az Arsenal visszavágott a Hull Citynek az ősszel elszenvedett londoni vereségéért. Az „ágyúsok” a 30. percben Emmanuel Adebayor közeli fejesével szereztek vezetést, de erre a találatra még volt válasza az újoncnak.

A 65. percben Bernard Mendy baloldali beadása megpattant egy Arsenal-védőn, de így lett jó Daniel Cousinnak, aki a bal felső sarokba fejelt. A bekapott gól kissé megfogta az Arsenalt, ám Arsene Wenger csapata a 82. percben újra lépéselőnybe került (Robin Van Persie kiugratása után Samir Nasri lőtt a bal alsóba), majd slusszpoénként Nicklas Bendtner is betalált, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Az Arsenal az ötödik, a Hull a nyolcadik helyen áll. Utóbbi magyar légiósa, Halmosi Péter kezdő volt a szombat esti bajnoki találkozón, majd az 53. percben lecserélték.

Premier Leauge, 22. forduló:
Blackburn Rovers-Newcastle United 3-0 (0-0)
Gól: McCarthy (61., 11-esből), Roberts (62., 86.)
Kiállítva: Butt (83., Newcastle)

Bolton Wanderers-Manchester United 0-1 (0-0)
Gól: Berbatov (90.)

Chelsea-Stoke City 2-1 (0-0)
Gól: Belletti (87.), Lampard (94.), ill. Delap (60.)

Manchester City-Wigan Athletic 1-0 (0-0)
Gól: Zabaleta (53.)
Kiállítva: Dunne (54., Manchester City)

Sunderland-Aston Villa 1-2 (1-0)
Gól: Collins (11.), ill. Milner (63.), Barry (80., 11-esből)
Kiállítva: Young (73., Aston Villa)

West Bromwich Albion-Middlesbrough 3-0 (1-0)
Gól: Brunt (4.), Koren (54., 67.)
Kiállítva: Digard (63., Middlesbrough)

Hull City-Arsenal 1-3 (0-1)
Gól: Cousin (65.), ill. Adebayor (30.), Nasri (82.), Bendtner (87.)

Vasárnap:
West Ham United-Fulham, 14:30
Tottenham Hotspur-Portsmouth, 17:00

Hétfő:
Liverpool-Everton, 21:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik