Élet-Stílus

Magyar-ausztrál – percről percre

Könnyed bemelegítő-meccsel kezdte meg szereplését a horvátországi világbajnokságon a magyar férfi kézilabda-válogatott. Az ausztrálok ellen simán diadalmaskodott Hajdu János csapata.

A csoport, 1. forduló:
Magyarország-Ausztrália 41-17 (20-8)
Eszék, Vezeti: Karabas-Chi, Kolahdouzan (irániak)

Magyarország: Fazekas (kapus), Puljezevics (kapus), Császár, Eklemovics, Gál, Harsányi, Herbert, Ilyés, Iváncsik G., Iváncsik T., Mocsai, Nagy, Putics, Zubai

Ausztrália: Latinovic (kapus), Varkanitsas (kapus), Stojanovic, Blondell, Fletcher, Ramadani, Thomas, Schofield, Matic, Calvert, Kelly, Ridley, Turanjanin, Subotic, Jerkov

60. perc: Vége a meccsnek.

59. perc: Négy másodperccel a vége előtt az ausztrál kapitány időt kért.

59. perc: Zubait képtelenek tartani az ausztrálok. Blondell ezúttal Jerkovval lövetett gólt. (41-17)

57. perc: Az apró termetű Blondell remek átadását Fletcher vágta be. Zubai kemény lövését nem foghatta a kapus. Puljezevics meglehetősen unottan áll a kapuban. (40-16)

55. perc: Emberelőnyből Zubai megszerezte ötödik találatát. (39-15)

53. perc: Kelly emberelőnyben a szélről lőtt szép gólt, Harsányi egy gyönyörű emeléssel válaszolt. Az ausztrálok is megkapták az első kiállításukat. (37-15)

52. perc: A 18 éves Fletcher már a hetedik gólját dobta, Mocsai Tamás balátlövő-posztról volt eredményes. Puticsot másodszor küldik le a bírók. (36-14)

49. perc: Fletcher hetesénél érezte az irányt Puljezevics, de a keze alatt bement a labda. Herbert most támadásban is remekel. (34-13)

47. perc: Puljezevics védett, Császár pedig hatnál jár. (33-11)

45. perc: Zubai találatával húszpontosra nőtt a különbség, majd Herbert is bevágta a vonalról. (32-11)

44. perc: Az ausztrálok megint hét emberrel támadtak – Császár büntetett egy kínai figura végén, majd egy megpattanó lövésből az ötödik találatát is megszerezte a Viborg idegenlégiósa. (30-11)

42. perc: Puljezevics az első gólját kapta, Fletcher az ötödiket dobta. (28-11)

40. perc: Császár hetesével tovább nőtt a magyar előny. Puljezevics állt be a kapuba. A következő büntetőt Putics vágta a felsőbe. (28-10)

38. perc: Mocsai remek passzokkal tömi a társakat, ezúttal ismét Zubait hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Subotic földre pattintott lövését Fazekas nem foghatta. (26-10)

36. perc: Az ausztrálok kapust cseréltek, és Latinovic három ziccert is megfogott. Zubai lövésénél azonban tehetetlen volt. (25-9)

34. perc: Zubait két kézzel fellökték, de estében is betalált. Érdekes húzás, az ausztrálok lehozták a kapusukat támadásban. (24-9)

32. perc: Matic átlövésből volt eredményes, Császár hetesből megszerezte második gólját. (23-9)

31. perc: Két gyors magyar góllal kezdődött a második félidő. Fazekas maradt a kapuban. (22-8)

30. perc: Vége az első félidőnek. Jól játszik a csapat, az Iváncsik-fivérek brilliroznak, az ausztrálok nagy verést kapnak a nyitómeccsen.

Az orosz-német összecsapás döntetlenre végződött. A címvédő németek öt perccel a vége előtt három góllal vezettek, de végül csak egy pontot szereztek.

29. perc: Az első kiállítás a meccsen, Zubai a mezénél fogva rántotta le Fletchert. Puticsot is leküldték az irániak. Subotic kihasználta az emberfórt. (20-8)

27. perc: Fletcher már a negyedik gólját dobta, majd megint Iváncsik Gergő volt eredményes. (20-7)

25. perc: Iváncsik Tamás egy kínai figura után már hét gólnál tart, Putics a hetese után átlövésből is betalált. (19-6)

24. perc: Először védett az ausztrál kapus, Zubai lövését fogta Varkanitsas. Újabb ausztrál gól, amelyre egy remek Eklemovics-passz után a beállós posztra befutó Iváncsik Gergő válaszolt. (17-6)

23. perc: Gál gólt ejtett, de a bírók nem adták meg, mert előtte szabálytalankodtak a veszprémi beállóval. A hetest a világbajnoki újonc Putics Barna bevágta. Az ausztrálok időt kértek. (16-4)

21. perc: Nagy Lacit Mocsai Tamás váltotta a jobb átlövő poszton, és a Lemgo légiósa gyors góllal tette le a névjegyét. (15-4)

19. perc: Suboticra senki nem lépett ki, és az ausztrál átlövő szép gólt lőtt. Iváncsik Tamás továbbra is százszázalékos: hatból hat. (14-4)

18. perc: Gál kihagyott egy ziccert, majd állásból a jobb felsőbe bombázott. Hetest kaptak az ausztrálok: Fazekas kifogta, majd a kipattanó is elakadt a lábában. (13-3)

A magyar csapat 92 százalékkal lövi be a helyzeteit, az ausztráloknál csak minden negyedik lövés talál a kapuba.

15. perc: Most már 5-3 Tamásnak. Nagy Laci még nem lőtt gólt, de remekül hozza helyzetbe a társakat. Az ausztrál kapus még egyetlen lövést nem fogott. (12-3)

12. perc: Most Gergőn volt a sor, gólpárbajt vívnak az Iváncsik-testvérek, az állás: Tamás-Gergő 4-3. Eklemovics is beköszönt. (11-3)

9. perc: Gál Gyula újabb találatára a 18 éves Fletcher válaszolt. Iváncsik Tamás: négyből négy. (9-3)

8. perc: Nagy László a háta mögött passzolta le a labdát a jobb szélen helyezkedő Iváncsik Tamásnak, aki harmadik helyzetét is belőtte. Calvert átlövésből volt eredményes, majd Fazekas lábbal védett egy ausztrál ziccert. (7-2)

6. perc: Gyönyörű magyar támadás, körbejárt a labda, majd az üresen maradt Iváncsik Tamás bevágta a ziccert. A bátyja sem akar lemaradni, újabb lerohanás, újabb magyar gól. (6-1)

5. perc: Az idősebbik Iváncsik-testvér, Gergő is betalált. A védőspecialista Herbert is megszerezte első találatát. (4-1)

3. perc: Fazekas könnyedén kibelsőzött egy lövést, de Scofield következő lövése becsorgott. Gál beállós góljával ismét nálunk az előny. (2-1)

1. perc: Az ausztrálok kezdték a mérkőzést. Fazekas a magyar kapuban. Iváncsik Tamás lerohanásból kilőtte a felsőt. (1-0)

Az ausztrálok ötödször jutottak ki a világbajnokságra, de mindössze egyetlen egy mérkőzést nyertek. Ma sem fognak – óriási a tudáskülönbség a két csapat között.

A nap rangadóján a címvédő németek egy góllal vezetnek a szünetben az oroszok ellen.

A magyar játékosok már bemelegítenek. Az eszéki csarnok lelátóin egyelőre sok az üres hely.

A csoport további meccsei:
Szlovákia-Argentína 27-25 (12-13)

B csoport (Split):
Spanyolország-Kuvait 47-17 (18-9)
Horvátország-Koreai Köztársaság 27-26 (14-13)
Svédország-Kuba 41-14 (19-7)

C csoport (Varasd):
Lengyelország-Algéria 39-22 (17-8)
Németország-Oroszország 26-26 (15-14)

D csoport (Porec):
Norvégia – Szaúd-Arábia 39-23 (19-10)
Szerbia-Egyiptom 30-22 (12-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik