Élet-Stílus

Australian Open: visszalépett a címvédő

Marija Sarapova nem tudja megvédeni címét a január 19-én kezdődő nyílt ausztrál teniszbajnokságon, mivel sérült válla nem gyógyul olyan ütemben, mint azt remélte.

Az orosz versenyző visszalépéséről vasárnap értesítette hivatalosan az Ausztrál Open szervezőit. “Már sokat javult, de még mindig nem az igazi a vállam. Néhány hete kezdtem el ismét edzeni, és még nem értem arra a szintre, hogy a legjobbak ellen esélyem legyen. Márpedig nem akarok úgy pályára lépni, hogy képtelen vagyok az általam elvárt szinten teniszezni” – magyarázta Sarapova.

Az orosz klasszis tavaly remek teljesítményt nyújtott Melbourne-ben, úgy jutott el a döntőig, hogy egyetlen szettet sem veszített el, és a fináléban is két játszmában diadalmaskodott a szerb Ana Ivanovics ellen.

Sarapova és barátja a Los Angeles Lakers meccsén (MTI/EPA)

Sarapova és barátja a Los Angeles Lakers meccsén (MTI/EPA)

Sarapova a harmadik Grand Slam-győzelmét követően 18 meccse veretlenségi sorozatot produkált, de az év második fele már nem az elképzelései szerint alakult. a krónikus vállproblémái kiújultak, az olimpiát és a US Opent is kénytelen volt kihagyni.

Az év első Grand Slam-tornájának a szervezői szomorúan reagáltak a hírre. “Sarapova nagyszerűen játszott egy éve a Rod Laver Arenában a döntőben a szerb Ana Ivanovic ellen. Most nélkülözni lesznek kénytelenek őt a hívei, köztük hatalmas ausztrál szurkolótáborának tagjai” – nyilatkozta Craig Tiley versenyigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik