Élet-Stílus

Száguldás a Velencei-tavon (videó)

Őrült szörfösök vették be a befagyott Velencei-tavat csütörtökön. Nézze meg videónkat a sebesség-csúcsdöntési kísérletről!

Csütörtökön második alkalommal rendezték meg a Velencei-tavon a Red Bull-O’Neill sebességi versenyt, amelyen a kite- és a jégszörfösök mérték össze tudásukat. A gyenge szél miatt elmaradt a csúcsdöntés, de így is volt, aki közel hatvannal szörfözött a jégen. Talán majd a vasárnapi „második körben” sikerül rekordot dönteni.

A versenyen korcsolyával, síléccel, snowbladdel, snowboarddal, jégszörffel, kitewinggel és tulajdonképpen bármivel el lehet indulni, amit szél hajt. Legutóbb 2006-ban jégszörffel 80, míg kite-ernyővel 79,5 1 kilométeres sebességet mértek a Velencei-tavon – mondta el a FigyelőNetnek Duska Zaránd főszervező.

Az időjárási előrejelzések csütörtökre erős szelet ígértek, így komolyabb eredményekre lehetett számítani, de végül csak 20-25 kilométeres szél fújt, így a csúcsdöntés elmaradt. Ennek ellenére is volt egy jégszörfös, aki közel 60 kilométeres sebességgel száguldott végig a befagyott tavon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik