Élet-Stílus

Dakar: kiszállt az egyik magyar egység

Motorhiba miatt kiállt a Dakar 2009 elnevezésű tereprali-versenyből a Darázsi Zsolt vezette MAN kamion, és ennek következtében háttértámogatás nélkül marad az autósok között összetettben az előkelő 14. helyen álló Szalay Balázs.

A négy Dakar-ralit végigélt MAN kamion a hétfői szakaszon adta meg magát, de már az első két napon is akadtak vele gondok.

A Szalay Dakar Team tájékoztatása szerint olyan segítő akadna, aki elvinné az alkatrészeket, csak éppen nincs mit, mert azok a kamionban vannak, az pedig messze van a keddi rajthelytől.

A MAN legénységéből Bahor Bea hazarepül, viszont Darázsi Zsolt és Kis Róbert Buenos Airesből ismét nekivág a túrának, és autóval kíséri végig a mezőnyt.

Az autósoknál a magyarok közül Szalay áll a legelőkelőbb helyen, őt két pozícióval hátrébb, a 16. helyen követi Palik László, míg Liszi László jelenleg a 33.

A motorosoknál Dési János a 35., a kamionosoknál pedig a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió a 17. a negyedik nap előtt, melynek során a résztvevők Jacobacci és Neuquen között 488 kilométert tesznek meg, ebből 459 a gyorsasági.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik