Élet-Stílus

Halmosiék meglepték a Liverpoolt

Halmosi Péter csapata, a Hull City meglepetésre pontot szerzett a Liverpool vendégeként. Az Arsenal és a MU is ikszelt a Premier League 17. fordulójában.

Halmosi Péter a 66. percben lépett pályára az újonc Hull Cityben, amely a 22. percben már 2-0-ra vezetett az Anfield Roadon. Előbb McShane fejelt a bal felső sarokba, majd egy jobboldali beadás után Carragher lőtt a saját kapujába.

A hazaiakat Steven Gerrard mentette meg a szégyentől, a „vörösök” csapatkapitánya két közeli lövéssel nyolc perc alatt egyenlített. A Liverpool akár nyerhetett is volna, de a 60. percben Hyypia fejesénél a kapufa kisegítette a Hullt.

Az újonc Hull pontot szerzett Liverpoolban (MTI/EPA)

Az újonc Hull pontot szerzett Liverpoolban (MTI/EPA)

A Liverpoolhoz hasonlóan az Arsenal sem tudott győzni
a 17. fordulóban. Az „ágyúsok” Adebayor fejesével ugyan megszerezték a vezetést a Middlesbrough otthonában, ám a hazaiak kisvártatva egyenlítettek, egy védelmi hibát követő remek beadás után Aliadiere estében bólintott kapu közepébe, a 29. percben beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

A Manchester United is egy ponttal gazdagodott, a címvédő az este gól nélküli döntetlent játszott a Tottenham otthonában. Mind a két csapat előtt adódtak helyzetek, az első félidőben a hazaiak, a szünet után a vendégek játszottak veszélyesebben, de csatárok helyett a két kapus, Gomes, illetve Van der Sar volt a főszereplő. Nem véletlen, hogy nem került a hálóba a labda. Illetve Cristiano Ronaldo ugyan a kapuba talált, de kezezés miatt a játékvezető – tévesen – nem adta meg a találatot.

A riválisok botlását vasárnap kihasználhatja a Chelsea, amely vasárnap a West Hamet fogadja, és ha nyer, átveszi a vezetést.

Magyar labdarúgóját, Gera Zoltánt végig a soraiban tudó Fulham gól nélküli döntetlenre végzett az újonc Stoke otthonában.
A londoni csapat zsinórban negyedszer remizett a Premier League-ben, s a négyből háromszor 0-0 volt a végeredmény.

Úgy tűnik, a Sunderland kilábalt a hullámvölgyből, egymásután beszedett három vereséget követően ugyanis felettébb magabiztosan, négy góllal verte a West Bromwich Albiont.

A Sunderland kapuját Fülöp Márton védte, mégpedig hibátlanul, a magyar kapus kapott gól nélkül tudta le a meccset.

Premier League, 17. forduló:
Liverpool-Hull City 2-2 (2-2)
Gól: Gerrard (24., 32.), ill. McShane (12.), Carragher (22., öngól)

Aston Villa-Bolton Wanderers 4-2 (2-1)
Gól: Agbonlahor (25., 67.), Davies (40., öngól), Young (78.), ill. Elmander (17.), Davies (86.)

Manchester City-Everton 0-1 (0-0)
Gól: Cahill (90.)

Stoke City-Fulham 0-0

Sunderland-West Bromwich Albion 4-0 (3-0)
Gól: Jones (21., 24.), Reid (40.), Cissé (47., 11-esből)

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 3-0 (2-0)
Gól: Heskey (10.), Valencia (12.), Cattermole (77.)

Middlesbrough-Arsenal 1-1 (1-1)
Gól: Aliadiere (29.), illetve Adebayor (17.)

Vasárnap:
Portsmouth-Newcastle United, 14:30
Chelsea-West Ham United, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik