Élet-Stílus

Alsóházi rangadót nyert a Tottenham

A Tottenham 2-0-ra nyert a hozzá hasonlóan nehéz helyzetben lévő West Ham United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában.

Az első félidőben nem született gól a két nehéz helyzetben lévő londoni csapat összecsapásán, igaz, a vendég Tottanhamnek szerencséje sem volt, az első percben Luka Modric nagy helyzetet puskázott el, majd Roman Pavjyucsenko szerezhetett volna gólt, de a kapufát találta el.

A 68. percben a védő Ledley King már pontosabban célzott, Aaron Lennon jobboldali beadása után a kapu bal oldalába fejelt. A West Ham közel járt az egyenlítéshez, de Gomes kapus Lucas Neill és David Di Michele próbálkozását is bravúrral hárította.

Egy perccel a vége előtt pedig jött a nem sokkal korábban csereként beállt Jamie O’Hara, aki 18 méterről a bal alsó sarokba bikázta a labdát, beállítva ezzel a 2-0-ás végeredményt.

Heurelho Gomes ünnepel (MTI/EPA)

Heurelho Gomes ünnepel (MTI/EPA)

„Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk, a két gólunk mellett több ígéretes helyzetünk is volt. Egyébként szurkolok a West Hamnek, hogy nyerje meg az összes mérkőzését, persze csak akkor, ha nem Tottenhammel játszik” – nyilatkozta a lefújás után a 15. helyen álló Spurs menedzsere, Harry Redknapp, aki 1994 és 2001 között a „kalapácsosok” kispadját koptatta.

A West Ham közvetlenül a Tottanham mögött tanyázik a tabellán – a két csapat között a gólkülönbség rangsorol.

Premier League, 16. forduló:
West Ham United-Tottenham Hotspur 0-2
Gól: King (68.), O’Hara (89.)

Korábbi eredmények:
Everton-Aston Villa 2-3
West Bromwich-Portsmouth 1-1
Manchester United-Sunderland 1-0
Arsenal-Wigan Athletic 1-0
Blackbur-Liverpool 1-3
Bolton-Chelsea 0-2
Hull-Middlesbrough 2-1
Newcastle-Stoke 2-2
Fulham-Manchester City 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik