Élet-Stílus

Dárdaiék üldözőbe vették az éllovast

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC feljött a második helyre a Bundesliga tabelláján, miután hazai pályán legyőzte a 1. FC Kölnt a 15. fordulójának nyitómérkőzésén.

A magyar légiósát, Dárdai Pált végig a soraiban tudó Hertha a 24. percben egy formás akció nyomán szerzett vezetést: Andrej Voronyin nagyszerű átadása után Gojko Kacsar 11 méterről lőtt a jobb alsó sarokba.

A vendégek egy bődületes kapufával „ijesztgettek”, majd a szünet előtt ki is egyenlítettek, miután Fabrice Ehret baloldali beadása után Milivoje Novakovic a jobb felső sarokba bólintott.

A második félidő nagy küzdelmet és kiegyenlített játékot hozott, igaz, a kapura a Hertha volt veszélyesebb, és a fővárosi csapat négy perccel a vége előtt meg is szerezte a győztes gólt.

Egy jobboldali szögletrúgás után a csereként beállt Marko Pantelics a bámészkodó védők között a rövid, azaz a bal felső sarokba bólintott. A szerb támadó a negyedik gólját szerezte a bajnokságban, legutóbb egy hónappal ezelőtt volt eredményes.

Marko Pantelicsnek jár a gratuláció (MTI/EPA)

Marko Pantelicsnek jár a gratuláció (MTI/EPA)

Pantelicsnek köszönhetően a berliniek megszakítás nélkül negyedik győzelmüket aratták, és a Köln elleni sikerükkel – az éllovas Hoffenheimet egy pontra megközelítve – feljöttek a második helyre, ám csak akkor maradhatnak ott, ha a szombati Bayer Leverkusen-Bayern München rangadó döntetlennel zárul.

Bundesliga, 15. forduló:
Hertha BSC-1. FC Köln 2-1 (1-1)
Gól: Kacsar (23.), Pantelic (86.), illetve Novakovic (45.)

Szombat:
Werder Bremen-Eintracht Frankfurt, 15:30
Bayer Leverkusen-Bayern München, 15:30
Hannover 96-Karlsruhe, 15:30
Borussia Mönchengladbach, 15:30
1899 Hoffenheim-Arminia Bielefeld, 15:30

Vasárnap:
VfB Stuttgart-Schalke 04, 17:00
VfL Bochum-Hamburger SV, 17:00
Borussia Dortmund-VfL Wolfsburg, 17:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik