Élet-Stílus

Arsenal: Wenger költekezhet, ha akar

Az Arsenal vezetői jelezték: az erősítésekhez szükséges összeg Arsene Wenger menedzser rendelkezésére áll, így nyugodtan költekezhet januárban, ha akar.

„A klub biztosítja a szükséges összeget, ha Arsene Wenger igazolna akar” – nyilatkozta Peter Hill-Wood, az „ágyúsok” elnöke, jelezve, hogy az átigazolási terveket nem befolyásolja a gazdasági válság.

„Nem igaz, hogy pénz hiányában lebeszéljük az erősítésről. Különben is ő kitűnő érzékkel mozog az átigazolási piacon, nem vesz meg senkit a sajtó vagy a szurkolók nyomására, csak abban az esetben költ valakire, ha úgy érzi, az valóban erősítést jelent a csapat számára” – tette hozzá Hill-Wood.

Lesz pénz, nyugodtan igazolhat (MTI/EPA)

Lesz pénz, nyugodtan igazolhat (MTI/EPA)

Wenger valóban nem tartozik a felelőtlenül költekező menedzserek közé, nagyon megnézi, kiért ad ki pénzt, és drága sztárok helyett szívesebben „fektet” fiatal, olcsóbb tehetségekbe. Különösen azóta spórolós, hogy a csapata 2006-ban Emirates Stadionba tette át a székhelyét.

A nyáron megvált Mathieu Flaminitől, Alekszander Hlebtől, Gilberto Silvától és Philippe Senderosttól, míg az érkezők között csak Mikael Silvestre képviseli a rutint, a többiek, Samir Nasri, Aaron Ramsey és Amaury Bischoff – főképp az utóbbi kettő – a feltörekvő tehetségek kategóriájába sorolható. Persze nem biztos, hogy velük már most trófeákat lehet nyerni.

Márpedig az Arsenal 2005 óta nem nyert semmit, és nagyon úgy fest, a bajnoki cím ebben a szezonban sem jön össze, miután az utolsó öt meccsükből hármat elveszítő „ágyúsok” a listavezető Chelsea-től tíz ponttal lemaradva csak az ötödik helyen állnak. Noha az Arsenal a Bajnokok Ligájában még versenyben van – bejutott a 16 közé -, a végső sikere nem túl valószínű.

Az értők szerint Arsene Wengernek januárban ezúttal minőségi játékosokat kellene igazolnia, hogy csapata minél tovább versenyben maradhasson a különböző sorozatokban.
Ahogy Peter Hill-Wood jelezte, a pénzen nem múlik…

Kinnear aláírt

Joe Kinnear a szezon végéig a Newcastle United menedzsere marad. A 61 esztendős szakember szeptember óta megbízott edzőként vezette a csapatot, amely 14 forduló után a 18., azaz kieső helyen áll az angol labdarúgó-bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik