Élet-Stílus

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya

Hétvégére Eric Sumo-, Ákos-, Zone-koncertet ajánlunk többek között, valamint reklámzabálást, adventi gyerekprogramot és friss mozifilmeket.

A legpocsékabb novemberben sem érdemes otthon maradni, hiszen jön az őrült francia duó, a Zone, a nem kevésbé őrült német rezesbanda, a Mardi Grass, fellép a gall Watcha Clan, és a hon Ákosa. A tévében – bár nem könnyen találtunk – akad azért némi néznivaló.

Kérdés: menjek vagy maradjak?

menjek…

péntek, november 28.

… Eric Sumo Band és két francia mágus koncertjére

Pénteken Tövisházi Ambrusék kiváló kacat-pop sanzonegyüttese, az Eric Sumo Band, a francia hiphop és triphop első számú DJ-hőse, Wax Tailor és a mediterrán hagyományokat az elektronikus tánczene lergpörgősebb formáival ötvöző kitűnő marseilles-i zenekar, a Watcha Clan feledteti velünk a késő november nyomott hangulatát. Külön-külön is érdemes lenne hajóra szállni a fellépőkért, így együtt kihagyhatatlan.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

… Ákos szülinapi koncertjére a Müpába

Ákos épp húsz éve zenél, ezalatt 24 magyar nyelvű és hat angol albumot készített, és mára a legnagyobb tömeget megmozgatni képes hazai rocksztárunkká vált. Szülinapi turnéja záróhangversenyén ezúttal nem a megszokott tombolós, zajos koncerttel lép színpadra. Elegáns, közvetlen hangulatú estén játszik átfogó válogatást húszéves pályája dalaiból, melyeket az eredetikhez képest teljesen áthangszerelt verzióban hallhatjuk.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

—-Szombat: reklámzabálás, Noze—-

szombat, november 29.

… reklámot zabálni a Kongresszusi Központba

Idén is hatszáz reklámfilm várja az ínyenceket a Reklámzabálók éjszakáján, többek között bemutatkoznak a hongkongi, orosz és mexikói reklámfilmgyártás legjobbjai, és összeállítást láthatunk a legszexisebb reklámokból is. A hazai felhozatal mellett lesz „vírusfilmek ínyenceknek”-blokk és különleges csemegének ígérkezik a nagyjátékfilmes rendezők, mint Wim Wenders, Robert Altman, Ang Lee alkotásaiból készült reklámfilm-összeállítás is. A rendezvény arca idén a mindenki által ismert Emese. A rendezvény ismerői jól tudják, ez az este nem egy egyszerű vászonbámulásról szól, hanem egy fergeteges buliról. Úgyhogy zabára fel!

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

… Noze-koncertre a Merlinbe

Képzeljünk el két őrült, félrészeg és félmeztelen kalapos franciát, akik sanzonszerűségeket dalolnak némi minimál-elektro alapra! Nem, nem egy párizsi kareokipartiról beszélek, hanem egy világhírű duóról, a Noze-ról, akik ezúttal Budapesten mutatják be nem mindennapi tudományukat. Az elektrohívők egyik első számú formációjának dalai még az e táborba nem tartozók fejébe is beivódtak innen-onnan. Ha nem hiszik, és beférnek, győződjenek meg a Merlinben erről!

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

—-vasárnap: Dévényi Ádám, Mardi Grass—-

vasárnap, november 30.

… Dévényi Ádám-lemezbemutatóra a Gödörbe

Dévényi Ádám több mint húsz éve el- és feltűnő alakja a magyar zenei életnek. Volt már rockzenekar vagány frontembere, bárszéken csendben gitározó háttérzenész is, láthattunk már grafikáiból kiállítást, avagy számaiból készült teátrális darabot. Három évvel ezelőtt arra gondolt, hogy egyre zajosabb világunkban újra előveszi Átmeneti Kabátját, és dobbal, elektromos gitárral felszerelkezve ismét elkezdett valódi rockkoncerteket adni. Már meglévő számait áthangszerelte, és a repertoárt természetesen néhány új dallal is bővítette, és a most megjelent Olyan jó című albumra játszotta társaival. A CD pillanatkép az Átmeneti Kabátról, fotó, melyről jól tudjuk, hogy ha nem vagyunk ott a vaku villanásakor, avagy nem tesszük el jól a képet, örökre lemaradunk róla.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

… Mardi Gras.bb-koncertre az A38 hajóra

Ha a világ összes hurrikánja egyszerre rontana New Orleansra, a Mardi Gras, a legendás húshagyókeddi fesztivál szelleme akkor sem tűnne el a földről. Többek között azért, mert Németországban létezik egy zenekar, a két eszelős vuduguru, Doc Wentz és Reverend Krug vezetésével. A Mardi Gras.bb, azaz “brass band” fúvósegyüttes, amely – ha lehetséges – még Dr Johnnál vagy Tom Waitsnél is átütőbben idézi meg a New Orleans-i, nyers, recsegős-ropogós, kissé pszichedelikus blues-dzsessz hangzást. A Mardi Gras.bb Magyarországon is tartott már pár sokkoló erejű és lendületű koncertet, többek között a Sziget világzenei színpadán és az A38 Hajón is nézőtérbe döngölte közönségét áradó muzsikájával.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

—-Mozi, gyermekprogram—-

… moziba

Ezen a héten elsősorban a közvetlen vérségi kötelékben élő alkotók vagy ezt a „testvérséget” bemutató filmek kerülnek előtérbe (Égető bizonyíték, Lorna csendje, Alvajárók). Láthatunk még vámpíros romantikus filmet (Alkonyat), távol-keleti fantasymozit (D-War – Sárkányháború) és valódi kémdrámát is (Hazugságok hálója).

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

tovább>>

… gyerekprogramra a Millenárisra

Egész szombaton adventi gyerekprogramot tartanak a Millenárison. Délelőtt tíztől kezdődik a Lépegető, ahol a néptánc alapjait sajátíthatják el a gyermekek, lesz „Apró csodák kicsiny kertje”, társasjáték-vetélkedő, mesterségbemutató. A Kabóca Bábszínház előadja az Óz, a nagy varázslót, délután Kéri Kitty ad koncertet „Kalandra Fel!” Címmel.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

—-Tévéajánló—-

maradjak…

péntek, november 28.
Duna Tv, 23:10

A szavak titkos élete

A film egy hirtelen támadt vihar előtti csendről, úgy huszonötmillió hullámról, egy spanyol szakácsról és egy lúdról szól. Mindenekfelett pedig a szerelem erejéről, amely a legszörnyűbb körülmények között is megmutatkozik, A helyszín egy olajfúrótorony, ahol csak férfiak dolgoznak, és ahol baleset történik. Egy rejtélyes nőt (Sarah Polley) visznek a toronyba, hogy gondját viselje egy időlegesen megvakult férfinak (Tim Robbins). Különös meghittség ébred közöttük, egy titkokkal, igazságokkal, hazugságokkal, humorral és fájdalommal teli kapcsolat, amelyből egyikük sem kerülhet ki sértetlenül, és amely mindörökre megváltoztatja életüket.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

szombat, november 29.
m2, 21:00

Machuca

Chile a hetvenes évek elején a szocialista Salvador Allende elnök irányítása alatt. Elképesztő szakadék tátong az ország gazdag és szegény rétege között. McEnroe atya a maga sajátos módján próbál segíteni, a jó nevű magániskolájába ösztöndíjjal felvesz egy maroknyi szegény gyereket. Közéjük tartozik Pedro Machuca. Bátor, talpraesett kölyök, aki hamarosan összebarátkozik Gonzalóval, akinek gazdag szülei Santiagóban élnek. A társadalmi különbségekkel és a politikai megosztottsággal kapcsolatos kérdések azonban beszivárognak az iskola falai közé is, és rést ütnek Pedro és Gonzalo barátságán.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

vasárnap, november 30.
TV2, 23:00

Kalifornia királya

Tizenhat évesen Mirandának (Evan Rachel Wood) már bőven kijutott minden jóból. Az anyja elhagyta, majd kimaradt az iskolából, és azóta maga gondoskodik a betevőről: egy McDonald’s étteremben dolgozik. Charlie, az apja (Michael Douglas) egy elmegyógyintézet lakója. Mikor apját végül kiengedik, a helyzet csak fokozódik. Charlie ugyanis meg van róla győződve, hogy környékükön kell Juan Florismarte Garces atya rég elásott kincsét keresnie. Szüksége van lányára, aki bár vonakodik, segíteni szeretne apjának.

Menjek vagy maradjak – Ákos vagy Kalifornia királya 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik