Élet-Stílus

Mourinho és Scolari is csalódott

Az Inter ugyan a 6. forduló eredményétől függetlenül továbbjutott a Bajnokok Ligája B csoportjából, ám a Panatinaikosz elleni hazai betli miatt Jose Mourinho ismét magyarázkodásra szorul.

A milánóiak december 9-én Brémában szerepelnek, s egy vereség esetén is továbbjutnak a legjobb 16 közé, hisz a Panatinaikosz-Anortoszisz görög-ciprusi derbi eredménye nem befolyásolhatja sikerüket: görög győzelem esetén az athéniak mögött másodikak a lombardok, a döntetlen is nekik kedvez, míg amennyiben a ciprusiak diadalmaskodnának a görög fővárosban, az olaszok szerdai legyőzőik előtt maradnak.

A Giuseppe Meazzában mutatott játék (?), s pláne az eredmény miatt azonban nagy a felháborodás, a La Gazzetta dello Sport csupán a lombardoktól független ciprusi mérkőzésben látott pozitívumot – azzal, hogy a kieső Werder Bremen döntetlent játszott Famagusztában, megmaradt az esély arra, hogy az olasz bajnok megnyerhesse csoportját.

Pedig az Inter támadólag lépett fel, a fekete-kékek helyzetek sokaságát alakították ki, ám vagy a befejezés – és a szükséges motiváció – hiányzott, vagy a görögök horvát születésű kapusa, Mario Galinovic mutatott be bravúrt.

A hajrában pedig közhely: a helyzetek megbosszulták magukat, a hazai védelem kihagyása nyomán Josu Sarriegi megszerezte a győztes találatot.

Mourinho: a szerencse az Inter pártján állt (Ansa)

Mourinho: a szerencse az Inter pártján állt (Ansa)

„Egész egyszerűen nem voltunk elég jók” – vont mérleget a Gazzettának nyilatkozó Jose Mourinho, az Inter szakvezetője. „A meccs előtt és közben is próbáltam motiválni játékosaimat, de nem sikerült. Túl sokszor próbálkoztunk középen, és szünet után sem tudtunk váltani. A bajnokságban úgy vezetünk, hogy nem volt szükségünk a szerencsére, a BL-ben viszont többször is megúsztuk. Én sem tudom, hogy maradhattunk a csoport élén. Nem játszottunk jól, s megérdemeltük a vereséget.”

Kollegájához hasonlóan Thomas Schaaf, a brémaiak edzője sem lehet büszke csapata teljesítményére. A papíron jó játékerőt képviselő észak-németek szégyenszemre az utolsók a négyesben, s az UEFA-kupás „vigaszág” is vágyálom csupán: a Werder csak az Inter legyőzésével tarthatná életben sanszát, ám esélye kevés, hisz a görög-ciprusi duó mögött kullog négy illetve három ponttal.

„Bátortalanul játszottunk. Tudtuk, hogy a mérkőzés már az első percektől nehéz lesz, ám csak a hajrára tudtuk kivitelezni a megbeszélteket” – ismerte el az UEFA honlapjának nyilatkozó szakember. „Csalódottak vagyunk, hisz a továbbjutás volt a célunk, s bár szerda estig reménykedhettünk, nem éltünk a lehetőséggel. Az Inter elleni találkozón a tavaszi folytatás lesz a tét; ha nem javulunk, aligha leszünk ott tavasszal.”

Bár korábban menesztése is felmerült, Luciano Spalletti jelenleg az egyik legboldogabb római. A csoportküzdelmeket a kolozsváriak elleni katasztrofális meccsel kezdő Roma ugyanis az ősz végére megtalálta a ritmust, s bár a harmadik játéknap után a „farkasok” az A csoport utolsó két helyén osztoztak a Bordeaux-val, jelenleg vezetik a trojkát.

Spalletti szerint a Roma túljutott a krízisen (Ansa)

Spalletti szerint a Roma túljutott a krízisen (Ansa)

Mindehhez kellett az is, hogy visszavágjanak az erdélyieknek.
„A krízisnek vége” – állította a Sky Italiának Spalletti. „Akkor is hangoztattam, a csapatunk lényegesen jobb, mint amire az eredmények láttán következtetni lehetett. Egyre jobban belelendülünk, három meccset – ebből két BL-találkozót – nyertünk zsinórban, és ez jó a jövőt nézve. A szerda esti játékunkkal is elégedett vagyok, hisz akár többet is rúghattunk volna, a befejezéseken még van mit javítani. Brighit külön ki kell emelnem, agilis játéka és fizikai ereje fantasztikus.”

A jó kezdés után némileg „beszürkült” Chelsea menedzsere, Luiz Felipe Scolari viszont távozását is meglebegtette. A brazil kerek-perec kijelentette: ha csapata nem lép tovább a csoportból, Brazíliáig meg sem áll.

„Londonban nyernünk kell a CFR ellen” – mondta a Daily Mailnek a dél-amerikai edző. „Úgy vélem, ha csapatom nem lesz képes otthonában nyerni a kolozsváriak ellen, akkor jobb, ha szépen szedem a sátorfámat, és utazok haza Brazíliába. Kétszer is kivívhattuk volna a továbbjutást. Nem tettük, s ez aggasztó. A rajtnál úgy gondoltam, a csoport élén végezhetünk, eszembe se jutott a második hely. Mostanra csak a továbblépésre koncentrálhatunk.”

—-Emlékeztető—-

BL, csoportkör, 5. forduló:

A csoport

Bordeaux (francia)-Chelsea (angol) 1-1 (0-0)
Gól: A. Diarra (83.) ill. Anelka (60.)
Kiállítva: Lampard (86., Chelsea)
CFR Cluj (román)-Roma (olasz) 1-3 (1-2)
Gól: Koné (30.) ill. Brighi (11., 64.), Totti (23.)
Az állás:
1. Roma 9 pont, 2. Chelsea 8, 3. Bordeaux 7, 4. CFR 4

B csoport

Anortoszisz (ciprusi)-Bremen (német) 2-2 (0-0)
Gól: Nikolau (62.), Savio (68.) ill. Diego (72., 11-esből), Hugo Almeida (87.)
(Nagy Zoltán kapus végig a pályán volt a ciprusi együttesben.)
Inter (olasz)-Panatinaikosz (görög) 0-1 (0-0)
Gól: Sarriegi (69.)
Az állás:
1. Inter 8 pont – már továbbjutott, 2. Panatinaikosz 7, 3. Anortoszisz 6, 4. Bremen 4

c csoport

Sporting (portugál)-Barcelona (spanyol) 2-5 (0-2)
Gól: Miguel Veloso (65.), Liedson (66.) ill. Henry (14.), Pique (18.), Messi (50.), Caneira (öngól, 67.), Krkic (73., 11-esből)
Kiállítva: Patricio (71., Sporting)
Sahtar (ukrán)- Basel (svájci) 5-0 (1-0)
Gól: Jadson (32., 65., 72.), Willian (50.), Szeleznov (75.)
Az állás:
1. Barcelona 13 pont – már továbbjutott, 2. Sporting 9 – már továbbjutott, 3. Sahtar 6, 4. Basel 1

d csoport

Atlético (spanyol)-PSV (holland) 2-1 (2-0)
Gól: Simao (14.), Maxi Rodriguez (28.) ill. Koevermans (47.)
(Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a meccset a PSV-ben.)
Liverpool (angol)-Marseille (francia) 1-0 (0-0)
Gól: Gerrard (23.)
Az állás:
1. Atlético 11 pont (9-4) – már továbbjutott, 2. Liverpool 11 (8-4) – már továbbjutott, 3. Marseille 3 (5-7), 4. PSV 3 (4-11)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik