Élet-Stílus

Az Opel lett a legjobb autógyártó

Az Opel Németország legjobb autógyártója a német Auto Bild szaklap 2008-as minőségi elemzése szerint. Az ügyfelek elégedettek, az autóik jók.

Az Opel Németország legjobb autógyártója – állapította meg a német Auto Bild szaklap 2008-as minőségi elemzése, amely 22 márkát vizsgált meg az egész világon. Akárcsak 2005-ben és 2006-ban, az Opel maximális pontszámot szerzett a megbízhatóság, a tartós minőség és az ügyfél-elégedettség terén.

Ahhoz, hogy e lista élére kerüljön valaki, folyamatos fejlődésre van szükség minden területen, hosszú évek során át – szögezi le az újság. A 2001 óta közzétett jelentése nem az új autók tesztjeit veszi figyelembe, hanem azt, hogy miképpen teljesít az autó három, illetve hét év alatt.

A vizsgálat során közvélemény-kutatást tartottak 24 ezer tulajdonosnál: vizsgálták a műszaki vizsgák eredményeit, ellenőrizték a garanciavállalást, figyelték a visszahívásokat és a panaszokat, illetve a szakműhelyek tapasztalatait és a szerkesztőség tagjainak különböző tesztelések során tett észrevételeit is felhasználták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik