Élet-Stílus

Dárdaiék megállították a Hoffenheimet

A Hertha BSC egy góllal legyőzte az idény meglepetéscsapatát a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában. A címvédő Bayern München a Schalke 04 otthonában nyert, a tabellát a Leverkusen vezeti.

Magyaros rangadót játszottak vasárnap délután a Bundesligában, a Hertha BSC együttese, a szezon meglepetéscsapatát, a Hoffenheimet fogadta. Az újonc együttesben Löw Zsolt sajnos az utóbbi fordulókhoz hasonlóan nem kapott lehetőséget, Dárdai Pál viszont végigjátszotta a fővárosiaknál a mérkőzést.

Utóbbi öt bajnokiját megnyerte a Hoffenheim csapata, amely legutóbb szeptember 27-én szenvedett vereséget, amikor 5-4-re kikapott a Werder Bremen vendégeként. A gólokat ipari mennyiségben termelő újonc ezúttal nem volt eredményes, ami jórészt a Hertha-kapus érdeme. A találkozó egyetlen gólját a Liverpooltól érkezett Voronyin szerezte, aki egy szépen kijátszott támadást fejezett be higgadtan, és helyezett a bal alsó sarokba.

Voronyin szakította meg a Hoffenheim sorozatát (MTI/EPA)

Voronyin szakította meg a Hoffenheim sorozatát (MTI/EPA)

A Schalke-Bayern összecsapást óriási érdeklődés kísérte, és a két csapat nem sokat vacakolt. Toni a harmadik percben a münchenieknek szerzett vezetést, ám nem sokáig ünnepelhettek a bajorok, hiszen Farfán két perc elteltével egalizált.

Az egyenlítő gól után a Schalke tetszetősen kombinált, beszorította ellenfelét, ám egy kontrából ismét a vendégek kerültek előnybe. A rendkívülien aktív Franck Ribéry kényszerítőzött Ze Robertóval, és a visszakapott labdát közelről a hálóba pofozta.

A szünet után többet volt a labda a hazaiaknál, de a kapu elé tömörülő bajorokkal nem tudtak mit kezdeni, így Münchené lett a három pont. Klinsmann csapata a gyenge szezonkezdés után már csak egy ponttal van lemaradva az éllovas Leverkusen-Hoffenheim duótól.

Bundesliga, 12. forduló:
Hertha BSC-1899 Hoffenheim 1-0
Gól: Voronyin (70.)

FC Schalke 04-Bayern München 1-2
Gól: Farfán (5.), illetve Toni (3.), Ribéry (31.)

Eintracht Frankfurt-VfB Stuttgart 2-2
Gól: Liberopulosz (18., 66.), illetve Lanig (71.), Gomez (87.)

Pénteken játszották:
1. FC Köln-Hannover 96 2-1

Szombaton játszották:
Hamburger SV-Borussia Dortmund 2-1
VfL Bochum-Werder Bremen 0-0
VfL Wolfsburg-Energie Cottbus 3-0
Karlsruhe-Bayer Leverkusen 3-3
Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 0-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik