Élet-Stílus

Mourinho a Manchester United kispadján?

A korábban a Chelsea-nél sikeresen dolgozó Jose Mourinho veheti át a Manchester United irányítását, ha Sir Alex Ferguson nyugdíjba vonul.

A jelenleg az olasz bajnok Inter együttesét dirigáló Jose Mourinho egy korábbi nyilatkozatában elmondta, ha lejár a szerződése Milánóban, tervei szerint visszatér Angliába.

A The Mirror ennél közelebbit is tud, az angol lap szerint a portugál szakvezető a Manchester United irányítását veszi majd át a nyugdíjba vonuló skót Sir Alex Fergusontól.

Jose Mourinho állítólag nagyon kedveli a manchesteri klubot (goal.com)

Jose Mourinho állítólag nagyon kedveli a manchesteri klubot (Goal.com)

Manchesterben komolytalannak minősítették az információt, ugyanakkor a News of the World hasábjain Mourinho egykori csapatának, a Chelsea-nek egyik – nevét elhallgató – alkalmazottja amondó: igenis van valóságalapja a hírnek, ráadásul: „Jose soha nem titkolta, hogy mennyire kedveli a MU-t. Többször is beszélt arról, hogy mekkora megtiszteltetés lenne számára a világ legnagyobb klubjánál dolgozni.”

Ferguson nyugdíjba vonulása már jó ideje téma a Manchester Uniteddel kapcsolatban. A lehetséges utódként emlegetett edzők között szóba került Paul Ince (Blackburn), Roy Keane (Sunderland) és Mark Hughes (Manchester City) is, de könnyen elképzelhető, hogy „feltörekvő” tréner helyett topedző, jelesül Mourinho veszi át a karmesteri pálcát Fergusontól.

A skót tréner legutóbb arról beszélt, edzői pályafutását illetően „közel a vég”. „Nem akarok Bobby Robsonhoz hasonlóan 70 évesen is a kispadon ülni” – így a 66 éves menedzser, de hozzátette: „a futball olyan drog, amely nélkül nehéz meglennem…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik