Élet-Stílus

Nyolc meccs, 36 gól – nézzen BL-videókat

Az angol csapatok idén is megállíthatatlannak tűnnek. Ferguson a támadóit dicsérte, a rivális trénere pedig elismerte, hogy minden tekintetben jobb volt a MU. A Wenger-fiúk öt gólig meg sem álltak, de a Villareal támadói sem fogták vissza magukat.

A Real Madrid 64 százalékban birtokolta a labdát a keddi játéknap rangdóján, de a taktikusan futballozó Juventus eggyel többször talált a kapuba, és ezzel öt nyeretlenül megvívott mérkőzés után újra nyert, ráadásul valószínűleg megmentette edzője, Claudio Ranieri állását.

Olasz lapértesülések szerint a Juventus vezetői – akik már találkoztak az utódnak kiszemelt Roberto Mancinivel – a Real elleni BL-parti eredményétől tették függővé az edzőcserét. „Ez egy olyan mérkőzés volt, amilyenről már régóta álmodtunk” – jegyezte meg Ranieri, aki készségesen elismerte, hogy a Juventus a szerencsével sem állt hadilábon.



Galéria



Galéria


“Ezzel együtt dicséret illeti a csapatomat, hiszen rendkívül összeszedett és egységes volt, nem hagyta kibontakozni a Realt. Az igaz, hogy nem szerepelünk valami fényesen mostanság, de úgy érzem, kritikák túlzottak voltak, másfelől a klub végig mögöttem állt” – utalt az utóbbi nehéz időszakra a Juve vezetőedzője, aki születésnapi ajándéknak is felfoghatja a Real legyőzését, mivel hétfőn ünnepelte 57. születésnapját.

Kollégája, Bernd Schuster így nyilatkozott: “Spanyolországban hozzászoktunk ahhoz, hogy jól kezdünk, hogy mi irányítunk, de a Juventus ellen ez nem volt olyan egyszerű, ellenfelünk ugyanis rendkívül szervezetten futballozott. Arról beszéltek a meccs előtt, hogy rossz formában van, de ellenünk bebizonyította, hogy agresszív, harcos csapat. A következő fordulóban más szellemben kell játszanunk, és hazai pályán le kell győznünk a Juvét, hogy a tabella élére állhassunk.”

Fabio Cannavaro, a Real Madrid olasz védője jól sejtette, hogy nem fogadják szívélyesen volt csapatának szurkolói: a hazai közönség kifütyülte az aranylabdás labdarúgót. Úgy látszik, nem bocsátotta meg neki, hogy a legnagyobb bajban, a bundabotrány kellős közepén hátat fordított az Öreg Hölgynek.

A keddi játéknap talán legélvezetesebb meccsén a Bayern München hazai pályán 3-0-ra legyőzte az olasz Fiorentinát. Cannavaróhoz hasonlóan Luca Tonit is kifütyülték a bajorokhoz utazó olasz drukkerek, akik nem bocsátották meg neki a jelek szerint, hogy két éve elszerződött a liláktól. „Erre számítottam, de ennek ellenére nagyon várom már a két hét múlva esedékes összecsapást Firenzében” – nyilatkozta a világbajnok támadó, aki ezúttal nem vette ki a részét a góllövésből.

Ékpárja, Miroslav Klose viszont már a negyedik percben betalált, nem sokkal később pedig Bastian Schweinsteiger duplázta meg az előnyt. Az olaszok gólzsákja, Alberto Gilardino szerint a két gyors találat megpecsételte a sorsukat. „Az első félidőben hamar hátrányba kerültünk, és utána hiába volt számos remek helyzetünk” – értékelt a bombaformában futballozó csatár, aki szerint gyorsabban alkalmazkodniuk kell a sikeres szerepléshez.

„Kilenc év után tértünk vissza a BL-be. A Bayern ellen naivan futballoztunk, és ezt a nagycsapatok könyörtelenül megbüntetik. Nehéz helyzetbe kerültünk a vereséggel, de képesnek érzem a csapatot arra, hogy otthon a Lyont és a Bayernt is legyőzze” – mondta Gilardino.

A németek trénere meglepő nyilatkozatot tett a mérkőzés után. „Egy percig sem aggódtam a meccs miatt, úgy éreztem simán meglesz a három pont” – így Jürgen Klinsmann, akivel ellentétben Bastian Schweinsteiger nem látta ilyen egyértelműnek a mérkőzést: „A 3-0-s siker kétségkívül szép eredmény, de meg kell akadályoznunk, hogy az ellenfeleink ennyiszer ziccerbe kerüljenek. Nem lesz még egyszer ilyen szerencsénk”.

Link:
Bayern München (Ger) - Fiorentina (Ita) CHAMPIONS LEAGUE

Az angol csapatok, akárcsak tavaly egyelőre megállíthatatlannak tűnnek. A Manchester United simán verte otthon a Celtic-et, a duplázó Berbatov és Rooney vezérletével. Az angol bajnok skót menedzsere áradozott a csapat teljesítményét látva, a skótok trénere, Gordon Strachnan pedig elismerte, hogy esélyük sem volt az Old Traffordon.

„Nem találkoztunk még ilyen jó csapattal a BL-ben. A manchesteriek hihetetlen sebességgel passzolták a labdát, és a fizikailag is fölénk nőttek. Örülök, hogy megúsztuk három góllal” – mondta a mérkőzés után rezignáltan a Celtic mestere. Honfitársa, a MU kispadján ülő Sir Alex Ferguson elsősorban a gólszerzőit méltatta. „Fantasztikus volt Berbatov, ha így folytatja, Rooney-val és Tevezzel rendkívülien hatékonyak leszünk.”

Link:
Mzfull

A Steaua Bucuresti hiába vezetett a 10. percben már két góllal a Lyon ellen, a francia bajnok, Fred és Benzema duplájával végül 5-3-ra behúzta a gólzáporos meccset. Érthető, hogy a románok trénere, Marius Lacatus feldúltan értékelt: „Nagyon dühös vagyok, hiszen meg is nyerhettük volna a mérkőzést. A 70. percig vezettünk, utána viszont sorozatban adtuk el a labdát, és ezen a szinten az ilyen hibákkal nem lehet nyerni.”

távozik a steaua edzője

Lemondott posztjáról Marius Lacatus, a román Steaua Bucuresti labdarúgócsapatának vezetőedzője. A tréner a keddi, az Olympique Lyon elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzés után állt fel a kispadról, mivel csapata 5-3-as vereséget szenvedett. A találkozót követően Gigi Becali, a bukaresti klub elnöke élesen kritizálta Lacatus munkáját, mert az együttes tizenegy perc után már 2-0-ra vezetett, ám mégis kikapott.

Benzema a játékostársak tartását dicsérte az összecsapást követően, de kritizálta a védelmet, amely három gólt kapott. „A gólszerzés többnyire nem okoz nekünk problémát, de hátul, főleg a rögzített helyzeteknél jobban oda kell figyelnünk. Nem lehet véletlen, hogy a Steaua kétszer is szögletből volt eredményes” – mondta a francia válogatott támadó.

Link:
Steaua (Rom) - Lyon (Fra) champions league

Villareal-Aalborg 6-3

Link:
Villarreal (Esp) - AaB Aalborg (Den)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik