Élet-Stílus

Egyre lejjebb csúszik a Juventus

A Serie A szombat későesti találkozóján a Napoli egy góllal legyőzte a Juventust. A dél-olasz együttes az elmúlt szezonhoz hasonlóan idén is 0-1-ről fordítva győzte le 2-1-re a torinóiakat.

A bajnokit szűk egy hónapja nem nyerő Juventus ugyan a győzelem reményében lépett pályára, ám a meggyengült védelme – Zebina, Legrottaglie, Mellberg és Buffon sem játszhatott – nem egyszer került vert helyzetbe.

Zalayeta hagyta ki az első nagyobb helyzetet, majd a másik oldalon Poulsen, és a Del Piero passza után magasan a léc fölé lövő Nedved válaszolt.

A félidő legnagyobb lehetőségét a szép lassan ritmusba lendülő vendégek tékozolták el – a 23. percben Del Piero remek ívelése után Amauri fejese már távolról sem volt tökéletes.

Szünet után Maggio tesztelte a Buffont helyettesítő Manningert, nem sokkal később viszont megszerezte a vezetést a torinói csapat. Poulsen tört előre, balról tökéletesen játszotta meg Amaurit, s a brazil esélyt sem hagyott Iezzónak.

A Napoli három perccel később visszaállította a döntetlent. A korábban – több csapattársához hasonlóan – a Juventusban megfordult Blasi emelt középre, s az addig jobbára „láthatatlan” Hamsik a kapuba fejelt.

Ranieri ugyan nem aggódik, csapata viszont teret veszít (Ansa)

Ranieri ugyan nem aggódik, csapata viszont teret veszít (Ansa)

A gól meghozta a hazaiak kedvét, s a támadóbb felfogás – no meg Knezevic hibája – nyomán a 80. percben Lavezzi fordított. A horvát felszabadítani próbált, ehelyett az argentinhoz játszott, aki nem hezitált sokat, és a kapuba lőtt.

A folytatásban hiába próbálkozott a vezérét (is) elvesztő Juventus – Claudio Ranieri a 71. percben némileg érthetetlenül lecserélte az addig jól teljesítő Del Pierót – nagyobb helyzetek a hazaiak előtt adódtak, a 83. percben Hamsik közelről fejelt a léc fölé.

A torinóiak egyelőre képtelenek kilábalni a rossz formából, a nápolyiak ellenben, ha ideiglenesen is, átvették a vezetést a tabellán.

Serie A, 7. forduló

Napoli-Juventus 2-1 (1-0)
Nápoly, San Paolo, 30 ezer néző. Vezette: Saccani
Gól: Hamsik (64.), Lavezzi (80.), illetve Amauri (61.)
Napoli: Iezzo – Santacroce, Cannavaro (Aronica, 64.), Contini – Maggio, Blasi, Gargano, Hamsik, Vitale (Mannini, 46.) – Lavezzi, Zalayeta (Denis, 68.)
Juventus: Manninger – Grygera, Knezevic, Chiellini, Molinaro (Giovinco, 83.) – Salihamidzic, Poulsen (Ekdal, 75.), Marchisio, Nedved – Del Piero (De Ceglie, 71.), Amauri.

Az élcsoport:
1. Napoli 14 pont, 2. Lazio 13 (14-7, 6 mérkőzés), 3. Udinese 13 (10-3, 6), 4. Inter 13 (9-5), 5. Fiorentina 13 (9-6), …9. Milan 10, …11. Juventus 9

Ajánlott videó

Olvasói sztorik