Élet-Stílus

Újabb érem Pekingből

Orosz sajtóértesülések szerint a pekingi olimpián kalapácsvetésben második és harmadik fehérorosz versenyző megbukott a doppingellenőrzésen. Így kizárásuk esetén az eredetileg negyedik Pars Krisztián nyakába kerülne az ezüstérem.

Az orosz vessport hírügynökség úgy tudja: a Nemzetközi Atlétika Szövetség (IAAF) és a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) hamarosan hivatalosan is bejelenti a két sportoló vétségét, a mintájukban állítólag túl magas volt a tesztoszteron-szint.

A dobogóra már nem állhat (MTI)

A dobogóra már nem állhat (MTI)

Az ezüstérmes Vagyim Gyevjatovszkij a 2000-es sydneyi olimpián már lebukott, akkor nandrolon-használat miatt 2002 szeptemberéig eltiltották. A harmadik helyezett Ivan Tyihon háromszor nyert világbajnokságot, négy évvel ezelőtt Athénban pedig ezüstérmes lett.

Pekingben a szlovén Primoz Kozmus 82,02 méterrel diadalmaskodott, Gyevjatovszkij 81,61-et, Tyihon pedig 81,51-et dobott, Pars 80,96-tal lett negyedik.

“Egy nemzetközi hírszolgáltatón keresztül a mai napon hozzánk is eljutott a hír, de addig nem szeretném kommentálni, amíg nem válik hivatalossá” – kommentálta a felröppent hírt Mérei László szövetségi kapitány, aki elképzelhetőnek tartja, hogy a két fehérorosz kalapácsvető doppingesetét hamarosan hivatalos forrásból is megerősítik. “Minden attól függ, kérik-e a fehérorosz versenyzők a B próbát és ha igen, mi lesz annak az eredménye” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik