Élet-Stílus

Pontokat vesztettek az angol éllovasok

Az eddig száz százalékos Chelsea és Liverpool is pontokat vesztett az angol bajnokság 3. fordulójában. A fővárosiak a londoni derbin, a liverpooliak Birminghamben jártak pórul.

A Manchester City a két nagytól eltérően viszont három góllal nyert a Sunderland otthonában. A vendégeknél a Chelsea-től három év után visszatért Shaun Wright-Phillips két gólt szerzett. A hazaiaknál Fülöp Márton nem volt a keret tagja.

A Chelsea hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a városi rivális Tottenhammel az angol labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában.

A kékek a Portsmouth elleni húzódására rásérülő, s így mintegy két hétre harcképtelen Ballack nélkül fogadták a városi riválist, ám eleinte úgy tűnt, a német nélkül is jól működik majd a Luiz Felipe Scolari által kigondolt 4-4-1-1-es felállásban kezdő csapat.

Bent ünnepli magát, Cech vert helyzetben (MTI)

Bent ünnepli magát, Cech vert helyzetben (MTI)

A Ballack helyén kezdő Essien kapufája, Lampard és Anelka lövései után a 27. percben az idén először lehetőséget kapó Belletti talált a kapuba egy szögletet követő rövid felszabadítást követően.

A Spurs azonban még a szünet előtt egyenlített – Modric ügyesen ugratta ki Bentet, aki a kifutó Cech lábai között helyezett a kapuba. A játék képe térfélcsere után sem változott alapvetően: a Chelsea támadott, a bajnokságot két vereséggel nyitó vendégek a kontrákra spekuláltak: az eredmény viszont 1-1 maradt.

A Liverpool gólnélküli döntetlent játszott az Aston Villa otthonában, így már nincs százszázalékos csapat a pontvadászatban. A vendégeknél Németh Krisztián nem volt tagja a keretnek.

Premier League, 3. forduló:

Chelsea-Tottenham 1-1 (1-1)

Stamford Bridge, 41 790 néző. Vezette: Webb
Gól: Belletti (27.) ill. Bent (45.)
Chelsea: Cech – Belletti (Kalou, 75.), Carvalho, Terry, Ashley Cole – Bosingwa, Essien, Lampard, Joe Cole (Malouda, 65.) – Deco – Anelka (Di Santo, 88.).
Tottenham: Gomes – Zokora, Woodgate, King, Gunter (Huddlestone, 62.) – Bentley (O’Hara 72), Jenas, Modric, Bale, Giovani (Lennon, 59.) – Bent.

Sunderland-Manchester City 0-3 (0-1)
Gól: Ireland (45.), Wright-Phillips (50., 58.)

Aston Villa-Liverpool 0-0

Az állás:
1. Chelsea 7 pont (6-1), 2. Liverpool 7 (3-1), 3. Manchester City 6 (8-4), 4. Arsenal 6 (4-1), 5. West Ham United 6 (6-5), 6. Middlesbrough 6 (5-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik