Élet-Stílus

Koeman és Olsen is kijelölte keretét

Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kijelölte bő keretét a Dánia elleni hazai (szeptember 6.) és a Svédország elleni idegenbeli (szeptember 10.) vb-selejtezőre.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a szakvezető pénteken szűkíti a jelenleg 24 fős névsort, a csapat tagjai hétfőn találkoznak, és hatnapos edzőtáborozással készülnek az első tétmeccsre.

Kollégájával ellentétben Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya már szűkített: egyelőre 15 nevet hozott nyilvánosságra a Magyarország (szeptember 6.) és Portugália (szeptember 10.) elleni vb-selejtezőkre készülő keretből.

A dortmundi Hajnal Tamás (háttérben) lehet az egyik vezéregyéniség (dpa)

A dortmundi Hajnal Tamás (háttérben) lehet az egyik vezéregyéniség (dpa)

A szakember közölte, hogy a keret még nyolc futballistával bővül, az ő neveiket a hétvégi bajnoki fordulók után hozza nyilvánosságra. Az alapemberek közül sérülés miatt Thomas Kahlenberg, Martin Jörgensen és Jesper Grönkjaer nem áll a rendelkezésére.

A dánok elleni találkozóra hétfő óta lehet megvásárolni a belépőket az ország IBUSZ-irodáiban 3500 és 10.000 forint közötti áron.

A svédországi mérkőzésre is lehet jegyet váltani egységesen 9500 forintért. Utóbbi belépők csak korlátozott számban kaphatók.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Babos Gábor (Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland), Köteles László (Diósgyőr)
Védők: Szélesi Zoltán (Strasbourg), Bodnár László (Salzburg), Juhász Roland (Anderlecht), Vaskó Tamás (Avellino), Lőw Zsolt (Hoffenheim), Vanczák Vilmos (Sion), Tímár Krisztián (Plymouth), Csizmadia Csaba (Mattersburg), Bodor Boldizsár (Roda Kerkrade)
Középpályások: Hajnal Tamás (Dortmund), Gera Zoltán (Fulham), Vadócz Krisztián (Nijmegen), Dárdai Pál (Hertha), Halmosi Péter (Hull City), Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Genk), Dzsudzsák Balázs (Eindhoven), Huszti Szabolcs (Hannover)
Csatárok: Orosz Péter (OFI Kréta), Priskin Tamás (Watford), Rudolf Gergely (DVSC)

A dán válogatott szűk kerete
Kapusok: Jesper Christiansen (Köbenhavn), Stephan Andersen (Bröndby), Thomas Sörensen (Stoke City)
Védők: Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Everton), Martin Laursen (Aston Villa), Per Kroldrup (Fiorentina)
Középpályások: Christian Poulsen (Juventus), Daniel Jensen (Bremen), Michael Silberbauer (Utrecht), Martin Retov (Rostock), Martin Vingaard (Esbjerg)
Csatárok: Dennis Rommedahl (Ajax), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik