Élet-Stílus

Manadou: nincsen kedvem folytatni

Teljesen magába roskadt Laure Manaudou, a francia úszósport sztárja, miután a pekingi olimpián első két számában súlyos kudarcot vallott.

„Nem tudom, érdemes-e folytatnom. Úszni sincsen kedvem” – nyilatkozta könnyek között Manaudou a France 2 tv-csatornának, miután hetedikként végzett a 100 méteres hátúszásban. Hétfőn pedig csak 8. lett a 400 méteres gyorsúszószámban, amelynek pedig címvédője volt. Ráadásul mindkét döntőbe éppen hogy csak sikerült bekerülnie.

„Igaz, hogy a családom továbbra is hisz bennem. Ez az egyetlen dolog, ami bátorít. Nagyon nehéz úgy versenyezni, hogy hetedik-nyolcadik helyekre érkezik be az ember. Még meglátom” – mondta a francia úszónő.

Kétséges a folytatás (MTI/EPA)

Kétséges a folytatás (MTI/EPA)

Manaudou-nak még egy egyéni versenye van hátra, a 200 méteres hátúszás, amelyet nemrégiben fedezett fel magának, és ahol győzött az idén márciusban az eindhoveni Európa-bajnokságon. Edzője, Lionel Horter úgy vélekedett, hogy Laure folytatja a versenyzést.

„Nem tudok semmi olyasmiről, ami az ellenkezőjére utalna. Végigcsinálja, és aztán meglátjuk. Nehéz helyzetben van, de várjunk még, hátravan egy verseny. Csalódott, ám részt vett az előző verseny elemzésében” – mondta Manaudou mestere.

A bajnoknő válsága egy zaklatott év után következett be, amelyet személyes problémák és egymást követő edzőváltások tarkítottak. „Ez az olimpia éve. Tavaly egy kicsit összevissza éltem, lehet, hogy ezért most fizetnem kell” – mondta vasárnap, amikor még az sem volt biztos, hogy bekerül-e a 400 m gyors döntőjébe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik