Élet-Stílus

Újabb robbantások Kínában

Több robbanás történt a nyugat-kínai, többségében muzulmánok lakta Hszincsiang-Ujgur autonóm területen, Kucsa városban. A robbantássorozat merénylet volt - jelentette az Új Kína hivatalos kínai hírügynökség.

Az egyik robbantás célpontja egy rendőrkapitányság volt, a támadók egy taxiból dobtak robbanóeszközöket az irodákra. Öt támadó meghalt, két rendőr és egy biztonsági őr megsebesült – jelentette a hírügynökség. Az Új Kína előzőleg még arról számolt be, hogy a robbantásoknak legalább két halálos áldozata volt.

A hírügynökségi jelentés szerint a robbanások után szórványos lövöldözés hallatszott a Pekingtől több mint 3000 kilométerre, az autonóm terület déli részében fekvő város központjában.

A rendőrség körülzárta a területet, ahol a robbanások történtek. Helyi katonai források megerősítették az incidens hírét. A katonaságot riadókészültségbe helyezték – jelentette az Új Kína. A kínai hatóságok az olimpia idejére megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hszincsiang-Ujgurban.

Hétfőn Hszincsiang-Ujgurban egy határ menti rendőrőrsre támadtak rá, a támadásban 16 rendőr halt meg. A kínai hatóságok szerint a Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) nevű szakadár csoport állhatott az utóbbi idők egyik legvéresebb kínai merénylete mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik