Élet-Stílus

Az Eb tíz legjobb labdarúgója

Az UEFA által felkért szakértők megnevezték az Európa-bajnokság tíz legjobb játékosát - közöttük egyetlen olaszt sem találunk, a döntős csapatokat ugyanakkor hatan képviselik. A torna legjobbját hétfőn nevezik meg.

Az európai szövetség által felkért szakértők összeállították az Eb-n szereplő labdarúgók top 10-es listáján. Olasz névre nem bukkanunk, miután sélyesnek vélt világbajnok csapat nagy csalódást keltett a kontinenstornán. A játéka sem volt meggyőző, ráadásul már a nyolc között búcsúzott.

Az értők ezzel együtt úgy tartják, Gianluigi Buffon, Fabio Grosso és Giorgio Chiellini nem nyújtott rossz teljesítményt, ők kiemelkedtek az olasz együttesből, de egyikük sem tudott bekerülni a top 10-be, melyben persze a szintén favoritnak tartott, de csúnyán leszerepelt franciák sem szerepelnek.

Iker Casillas is a legjobbak között (Getty)

Iker Casillas is a legjobbak között (Getty)

A ma esti döntőt vívó spanyol, valamint német válogatottból ugyanakkor hatan is helyet kaptak a legjobbak között. Előbbit Carles Puyol, David Villa, Marcos Senna és Iker Casillas, utóbbit pedig Bastian Schweinsteiger és Michael Ballack képviseli.

A fennmaradó négy helyen az orosz Andrej Arsavin, a török Hamit Altintop, a horvát Luka Modric, valamint a holland Wesley Sneijder osztozott.

A kontinensviadal legjobb játékosát és álomcsapatát hétfőn nevezi meg az európai szövetség technikai stábja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik