Élet-Stílus

FN-szakértő: bármi megtörténhet az orosz-spanyolon

Szakértőnk, Both József szerint megtippelhetetlen, melyik együttes találkozik a németekkel a labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében; abban viszont biztos, hogy nagy taktikai csatát, de látványos futballt látunk az esti orosz-spanyolon.

„Mind a két csapatnak ötven-ötven százalék az esélye a továbbjutásra. A spanyolok és az orosz esetleges sikere mellett is fel lehet sorolni érveket, de szerintem olyan, a játék kiszámíthatatlanságából fakadó dolgok döntik el, merre billen a mérleg nyelve, amelyre előre nem lehet felkészülni” – így Both József, az utánpótlás-válogatottak korábbi szakmai vezetője.

„Spanyolország mellett elsősorban a nemzetközi tapasztalat, a nagyobb rutin szól, a spanyol játékosok ugyanis a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is sok éles meccsen vannak túl, és ez a malmukra hajthatja a vizet. Az pedig az oroszok javára dönthet, hogy meccsről-meccsre fejlődnek, fizikailag és mentálisan is kiváló állapotban vannak, nem besszélve arról, hogy hihetetlenül motiváltak. Ráadásul rajtuk van kisebb nyomás, tekintve, hogy azért sokan még mindig a spanyolokat tartják esélyesebbnek.”

Sok múlhat Andrej Arsavinon (Getty)

Sok múlhat Andrej Arsavinon (Getty)

Both József nagy taktikai csatára, ezzel együtt látványos mérkőzésre számít. Azt mondja, a negyeddöntőben sem a spanyolokon múlt, hogy csaknem unalomba fulladt a mérkőzésük az olaszok ellen, hiszen az inkább a világbajnok „bűne” volt.
A szakember amondó, annak sincs jelentősége, hogy a csoportkörben a spanyolok kiütötték a mostani riválist.
„Egyik félnek sem jut már eszébe az a meccs” – véli Both.

Szerinte az oroszok között akad egy-két olyan futballista, kiváltképp Andrej Arsavin, aki képes eldönteni a meccset, míg a spanyol válogatottat csapatként tartja erősnek. A „ki nyer ma?” kérdésre Both József nem igazán szeretett volna válaszolni,
de csak kihúztuk belőle, hogy ő az oroszokra fogadna.

Aki pedig a Tipmixen fogadna, annak hasznos információ lehet, hogy akkor járhat jobban, ha az oroszok sikerére tesz; esélyes lévén a spanyolok győzelménél kisebb a nyereményszorzó.

Tipmix oddsai
A mérkőzés végeredményére:
Oroszország – Spanyolország 2.90 / 3.27 / 2.17

A továbbjutóra:
Oroszország-Spanyolország 1.93 / 1.58

Európa-bajnokság, elődöntő:
Oroszország-Spanyolország, 20:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik