Élet-Stílus

Élő: Ausztria-Németország

Ausztriának le kell győznie a németeket, hogy maradjon esélye a legjobb nyolc közé jutni. A jól induló, de álmos gurigázásba torkolló első félidő végén 0-0-ra állnak a felek, ám Löw és Hickersberger is a lelátóra került. Szünet után változott a helyzet: Ballack szabadrúgása után vezetnek a németek.

Az előzetes esélylatolgatásokkal ellentétben a harmadik, utolsó fordulóban még komoly téttel bíró összecsapás vár a német válogatottra az Európa-bajnokságon. Az Eb előtt a B csoport toronymagas favoritjának kikiáltott Nationaelf, jól is kezdett a lengyelek ellen, de a horvát meccsen csalódást okozott, így az osztrákok ellen kell kiharcolnia a nyolc közé jutást.

Joachim Löw csapatának a házigazda ellen már egy döntetlen is elég lenne, érthető, hogy nem aggódik különösen a szövetségi kapitány. „Úgy tekintünk a jelenlegi helyzetünkre, mint egy komoly kihívásra, nem pedig, mint egy krízisre. A német válogatottal szemben mindig nagyok az elvárások, a mostani meccs előtt pedig különösen nagy rajtunk a nyomás, de a csapatszellem kiváló, nem aggódunk” – nyilatkozta a szakember.

Lapjelentések szerint az állásával játszik (MTI/EPA)

Lapjelentések szerint az állásával játszik (MTI/EPA)

Josef Hickersberger – aki az 1978-as világbajnokságon játszott, amikor az osztrákok Cordobában 3-2-re legyőzték Nyugat-Németországot – józanul értékelte az esélyeket.

„Németországot ritkán győzik le, különösen igaz ez Ausztriára. Ráadásul arra nem is emlékszem, mikor kaptak ki kétszer egymás után. Cordoba örökké gyönyörű emlék marad a számomra, de az a meccs már nagyon régen volt” – mondta a kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik