Élet-Stílus

Loeb nyert Görögországban

Sébastien Loeb nyerte az Akropolisz-ralit, a világbajnoki sorozat hetedik futamát, és ezzel a 34 éves francia klasszis az összetettben is átvette a vezetést.

A négyszeres világbajnok pilóta másodszor nyerte meg a görög versenyt. Az első két nap után is ő állt az élen – összesen négy gyorsaságin diadalmaskodott -, és végül több mint egy perccel győzte le a második Petter Solberget (Subaru). A harmadik helyen pedig Mikko Hirvonen (Ford Focus) végzett, annak dacára, hogy műszaki problémai adódtak a verseny során.

Sébastien Loeb szezonbeli ötödik futamgyőzelmét aratta (összesen már 41-nél jár), s mostani sikerének köszönhetően az összetettben is átvette a vezetést, jelenleg egy ponttal előzi meg Hirvonent. „Örölök a győzelemnek, de majd meglátjuk, mi lesz a bajnokságban, hiszen sok van még hátra” – így Loeb.

Sébastien Loeb  az összetettben is az élre állt (MTI/EPA)

Sébastien Loeb az összetettben is az élre állt (MTI/EPA)

„Nagyon nehéz versenyen vagyunk túl, az idei Akropolisz-rali szerintem sokkal megterhelőbb volt, mint a tavalyi. Az utolsó napon fokozottabban ügyeltünk a gumikra, ezért helyenként óvatosabban mentünk” – tette még hozzá a francia pilóta, akinek a „strapás” görög pályák mellett a nagy porral is meggyűlt a baja, a rossz látási viszonyokra panaszkodott.

Henning Solberg (Ford Focus) a harmadik helyről várta az utolsó napot, de motorhiba miatt öt percet vesztett, és így csak a nyolcadik helyen végzett.

„Néhányszor megállt az autó, semmit sem tehettem. Egyszer, amikor kiszálltam, hogy megnézzem, mi a baj, az ajtó is bezáródott. Szóval peches voltam, remélem, a következő versenyen mellém pártol a szerencse…” – mondta.

Akropolisz-rali, végeredmény:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroen C4) 3:19:43,6
2. Petter Solberg (norvég, Subaru Impreza) 1:09,5 hátrány
3. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus) 1:56,1 p h.

A vb állása:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroen C4) 50 pont
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford Focus) 49
3. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru Impreza WRC) 31

Következik: a Török-rali (június 13–15.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik