Élet-Stílus

Koeman kezdőcsapatot hirdetett

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte kezdőcsapatát a horvátok elleni szombat esti barátságos mérkőzésre.

A holland szakember csak a védelem összetételén változtatott a görögök elleni győztes találkozóhoz képest. A hátsó négyesből csak Juhász Roland őrizte meg a helyét, mellette Vanczák Vilmos helyett most Vaskó Tamás játszik középső védőt.

A védelemben a jobb oldalon Szélesi Zoltánt Bodnár László, a bal oldalon Lőw Zsoltot Bodor Boldizsár váltja. A több helyen nincsen változás, s ez azt jelenti, hogy ezúttal is – akárcsak egy hete a görögök ellen – Huszti Szabolcs lesz a középcsatár.

Dzsudzsák Balázs kezdő lesz (MTI)

Dzsudzsák Balázs kezdő lesz (MTI)

A magyar válogatott tehát a Fülöp Márton – Bodnár, Vaskó, Juhász, Bodor – Dárdai Pál, Vadócz Krisztián – Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs – Huszti összeállításban kezd; Gulácsi Péter, Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos, Lőw Zsolt, Filkor Attila, Németh Krisztián és Orosz Péter a kispadon kap helyet.

Az Európa-bajnokságra készülő horvát nemzeti csapat elleni találkozó 20:30 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

A mieink eddig hétszer találkoztak a szombati ellenféllel, és csak egyszer – 1940-ben – győztek, az örökmérleget három döntetlen és három vereség teszi teljessé. Legutóbb, 2005 októberében gól nélküli döntetlen született a budapesti vb-selejtezőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik