Élet-Stílus

Világbajnok a Chelsea élén?

Didier Deschamps is esélyes a Chelsea menedzseri posztjára, Roberto Mancini és Guus Hiddink viszont aligha lesz a londoni együttes vezetőedzője.

Didier Deschamps is képbe került a Chelsea-nél. A játékosként világ- és Európa-bajnok francia szakvezető nem titkolja, szívesen leülne a londoniak kispadjára, és mellette szól, hogy kötődik is a klubhoz, tekintve, hogy egy évet játszott a Stamford Bridge-en, s 2000-ben FA-kupát nyert a kékekkel.

„Három vagy négy tréner neve szerepel a jelöltek listáján, közülük én vagyok az egyik. Aligha tudnék nemet mondani a Chelsea-nek” – magyarázta a monacói RMC rádiónak Deschamps, aki nem csak labdarúgóként ért el sikereket, már edzőként is bizonyított. Négy évvel ezelőtt a Bajnokok Ligájában egészen a döntőig menetelt az AS Monacóval, majd tavaly visszajutatta az elitbe a bundabotrány miatt kizárt Juventust.

A „zebráktól” 2007 májusában köszönt el, azóta nem vállalt munkát. Elmondta, pihenésre volt szüksége, de elérkezettnek tartja az időt arra, hogy újra edzőként vállaljon munkát, és szerinte kellőképpen felkészült ahhoz, hogy a Stamford Bridge-en is eredményesen legyen.

Játékosként is megfordult a Chelsea-nél (goal.com)

Játékosként is megfordult a Chelsea-nél (goal.com)

„Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy nagy klub, és azt is tudom, több nagy edző is pályázik az állásra. A következő napokban tisztázódhat a helyzet” – így a 39 éves szakember, aki a Chelsea kapcsán még megjegyezte: Avram Grantnak nem az eredmények miatt kellett mennie, sokkal inkább azért, mert a klubvezetők támadófutball szeretnének látni a csapattól.

Angol lapértesülések szerint Deschamps mellett a Barcelonától távozó Frank Rijkaard, a portugál szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari, valamint Manchester City menedzsere, Sven-Göran Eriksson is megkaphatja a Chelsea kispadját, sőt, Jose Mourinho lehetséges visszatérése is szóba került.

Roberto Mancini és Guus Hiddink viszont aligha szegődik a londoni „kékekhez”. Az olasz edző ügynöke, Maurizio De Giorgis elmondta: Mancini jól érzi magát az Internél, akár négy évig is maradhat – és mindezt alátaszította azzal, hogy pártfogoltja a napokban az kék-feketék átigazolási stratégiájáról egyeztet Massimo Moratti klubelnökkel. Hiddink helyett is ügynöke, nevezetesen Cees van Nieuwenhuizen beszélt, elmondta, a holland tréner nem hagyja el az orosz labdarúgó-válogatottat.

Az olasz La Repubblica információi szerint nem kizárt, hogy Carlo Ancelotti lesz a Chelsea edzője. A szakvezető Genfben találkozott és tárgyalt Roman Abramoviccsal, a Chelsea tulajdonosával. A randevút tagadó Ancelotti helyzete idén megrendült Milánóban, az olasz sajtó úgy tudja, helyét a világbajnok Marcello Lippi veszi majd át a vörös-feketék élén.

Leverkusenben már döntöttek

Bruno Labbadia lett a német Bundesligában szereplő Bayer Leverkusen új vezetőedzője. Az olasz származású, 42 éves német szakember a múlt héten menesztett Michael Skibbét követi a „gyógyszertáriak” kispadján. A szerződése 2010-ig szól. Labbadia eddig a másodosztályú Greuther Fürth trénere volt, játékosként szerepelt többek között a Bayern München, a Werder Bremen, valamint a Kaiserslautern
csapatában. 328 Bundesliga-meccsen 103 gólt lőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik