Élet-Stílus

Újra Inter-Roma finálé a kupában

Az Inter után az AS Roma is bejutott a labdarúgó Olasz Kupa döntőjébe, miután az elődöntő csütörtök esti visszavágóján 1-1-re végzett a Catania otthonában.

Az Inter és az AS Roma magánügyévé vált az Olasz Kupa, tekintve, hogy e két csapat sorozatban negyedik alkalommal csap össze a díszes trófeáért. Tavaly a fővárosiak nyertek, 2005-ben és 2006-ban viszont a milánóiak örülhettek.

Ráadásul az Inter és a Roma a bajnokságban is riválisok, a címvédő kék-feketék két fordulóval a vége előtt három ponttal előzik meg a „farkasokat”. Roberto Mancini csapata már szerdán bejutott a döntőbe, miután a hazai gól nélküli döntetlent követően, idegenben 2-0-ra legyőzte a Lazió együttesét.

Az AS Roma követte a döntőbe az Intert (AFP)

Az AS Roma követte a döntőbe az Intert (AFP)

Csütörtökön a Roma következett, amely egygólos előnnyel várta a Catania elleni idegenbeli visszavágót. A fővárosiak a 27. percben szerezték meg a vezetést: Alberto Aquilani váltotta gólra a Mirko Vucsinics felökleléséért befújt tizenegyest – higgadtan lőtt a bal alsó sarokba. A hazaiak két perccel később egyenlítettek ugyan (Cristian Silvestri egy szabadrúgás után fejelt a bal alsóba), ám mivel a folytatásban nem változott az eredmény, a Roma 2-1-es összesítéssel került a döntőbe.

Az idei Olasz Kupa-finálét május 24-én rendezik Rómában. Az AS Roma a kilencedik, az Inter a hatodik kupaelsőségére hajt.

Olasz Kupa, elődöntő, visszavágó:
Catania-AS Roma 1-1 (1-1)
Gól: Silvestri (29.), ill. Aquillani (27., 11-esből)
Továbbjutott: az AS Roma, 2-1-es összesítéssel.

Szerdán játszották:
Lazio-Internazionale 0-2 (0-0)
Gól: Pele (52.), Cruz (84.)
Kiállítva: Materazzi (83., Internazionale)
Továbbjutott: az Internazionale, 2-0-ás összesítéssel.

Nyert az Atlético

Az Atlético Madrid négy percen belül szerzett két góllal – Sergio Agüero Diego Forlan volt eredményes – nyert az Espanyol vendégeként a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának csütörtöki mérkőzésén. A fővárosi gárda két körrel a vége előtt a negyedik helyen áll, három pont a hátránya a harmadik Barcelonával szemben, viszont ugyancsak hárommal előzi meg az ötödik Sevillát. A Primera Divisiónból az első négy játszhat ősztől a Bajnokok Ligájában. A Real Madrid már megnyerte a bajnokságot, továbbá a Villarreal is bebiztosította a második helyét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik