Élet-Stílus

Gyakorlatilag bajnok a Bayern

A listavezető Bayern három góllal nyert a címvédő VfB Stuttgart ellen a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában és négy körrel a befejezés előtt 12 pont az előnye a második helyezett Werderrel és a harmadik Schalkéval szemben.

A Stuttgart elleni „bajnokok csatáján” a hazaiak korán előnybe kerültek: Van Bommel húzódott ki a jobboldalra, középre kanyarintásába Delpierre ért bele, ám szerencsétlenül: a labda az arra ólálkodó Tonihoz került, s az olasz ilyenkor nem szokott hibázni. Ezúttal sem.

Két kimaradt Gomez-helyzet után a 19. percben egyenlítettek a svábok. A tizenhatos előtti szabálytalanság után Da Silva végezhetett el szabadrúgást, lövése Van Bommel fején irányt váltott, s így megtréfálta Rensinget. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a vendégek távolról sem azonosultak az „áldozati bárány” szerepével.

Osorio, Hilbert és Schweinsteiger harca (dpa)

Osorio, Hilbert és Schweinsteiger harca (dpa)

Szünet után a Bayern motiváltabban futballozott: nekiesett ellenfelének, Toni rögtön az elején ziccert hibázott. A bajorok egy rögzített szituáció után kerültek ismét előnybe. Az 55. percben egy Klose elleni szabálytalanság után Van Bommel csavart el mesterien a sorfal mellett. Ottmar Hitzfeld kettős cserével próbált tovább javítani a csapatjátékon – sikerrel.

A pályára küldött Zé Roberto-Ribéry tandem alapos munkát végzett, a hajrában pedig a francia eldöntötte a pontok sorsát. A 75. percben távolról lepte meg Schäfert, majd egy perccel később háromgólosra növelte a különbséget. Rensing védése nyomán a középpálysához került a labda. Ribéry Osoriót és Delpierre-t is befűzte, s bár nem passzolt az egyedül álldogáló Tonihoz, egyedül megoldotta a feladatot.

Győzelme nyomán a négy fordulóval a vége előtt 12 pontos előnnyel sáfárkodó Bayernnek egy pont is elég a bajnoki címhez. Gyakorlatilag német bajnoknak tekinthető.

Boldog bajorok a bajnok elleni 4-1-es siker után (dpa)

Boldog bajorok a bajnok elleni 4-1-es siker után (dpa)

A másik vasárnapi találkozón a Bayer Leverkusen döntetlent játszott a VfL Wolfsburggal.

Bundesliga, 30. forduló:

Bayern München-VfB Stuttgart 4-1 (1-1)
München, Allianz-Arena, 69 000 néző. Vezette: Meyer
Gól: Toni (8.), Van Bommel (55.), Ribery (75., 76.) illetve Da Silva (19.)
Bayern: Rensing – Lell, Van Buyten, Demichelis, Jansen – Van Bommel (Zé Roberto, 57.), Ottl – Sagnol (Ribéry, 57.), Schweinsteiger – Toni, Klose (Podolski, 69.).
Stuttgart: R. Schäfer – Osorio, Tasci, Delpierre (Pischorn, 78.), Magnin (Boka, 37.) – Pardo – Hilbert, da Silva – Bastürk – Cacau, Gomez (Marica, 78.).

Bayer Leverkusen-VfL Wolfsburg 2-2 (1-2)
Gól: Gekasz (33.), Ricardo Costa (öngól, 73.), illetve Dzeko (13.), Hasebe (43.)

Az élcsoport:
1. Bayern 66 pont, 2. Bremen 54 (65-44), 3. Schalke 54 (48-31), 4. Leverkusen 48 (52-33), 5. Hamburg 48 (37-22), 6. Stuttgart 48 (49-47), 7. Wolfsburg 44

Ajánlott videó

Olvasói sztorik