Élet-Stílus

Szávay párosban búcsúzott

A magyar teniszező párosban befejezte szereplését Amelia Island-i női tenisztornán, miután - oldalán Dinara Szafinával - kikapott a negyeddöntőben. Szávay Ágnes egyesben magyar idő szerint csütörtök késő este szlovénnel ellenféllel játszik a nyolc közé jutásért.

A harmadik helyen kiemelt magyar-orosz duó jól kezdte a mérkőzést. Szávayék azonnal brékelték az Anabel Medina Garrigues, Virginia Ruano Pascual spanyol kettőst. A minimális előnyt meg is őrizték, és megérdemelten nyerték az első játszmát.

A folytatásban aztán fordult a kocka, az egyesben is érdekelt magyar-orosz kettős rengeteg hibával játszott, és a rutinosabb ellenfeleik ezt könyörtelenül kihasználva nullára nyerték, mindössze 27 perc alatt a második játszmát. Következhetett akárcsak az előző fordulóban az úgynevezett szuper tie-break, amelyben a viadal szabályai értelmében 10 pontig játszanak a felek. Szávayék az első fordulóban lemosták ellenfelüket, a spanyolok ellen viszont 10-7-re elbukták a rövidítést.

Egyesben javíthat (MTI)

Egyesben javíthat (MTI)

A magyar játékos csütörtökön egyesben – közép-európai idő szerint az esti órákban – a szlovén Katarina Srebotnikkal mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért. Amennyiben nyer a magyar teniszező, a folytatásban már biztosan nem találkozhat a harmadik helyen kiemelt Daniela Hantuchovával, aki meglepetésre három szettben kikapott a horvát Karolina Spremtől.

Amelia Island, női torna
Egyes, 2. forduló:
Sprem (horvát)-Hantuchova (szlovák, 3.) 6:3, 1:6, 6:3
Radwanska (lengyel, 7.)-Dulko (argentin) 6:2, 1:6, 7:6
Bondarenko (ukrán, 10.)-Woziniacki (dán) 6:3, 3:6, 6:3
Srebotnik (szlovén, 12.)-Safarova (cseh) 6:2, 6:4
Cibulkova (szlovák)-Azarenka (fehérorosz, 14.) 7:5, 4:6, 6:2
Davenport (amerikai, 16.)-Craybas (amerikai) 6:1, 6:4

Páros, negyeddöntő:
Medina Garrigues, Ruano Pascual (spanyol)-Szávay, Szafina (magyar, orosz, 3.) 3:6, 6:0, 10-7 – szuper tiebreak

Ajánlott videó

Olvasói sztorik