Élet-Stílus

Lemaradt Kubicáról a Renault

A Renault műszaki főnöke, Pat Symmonds elismerte, hogy megszerezhették volna a BMW feltörekvő sztárját, Robert Kubicát, de a csapat egyszerűen elszalasztotta a lehetőséget. A Super Aguri várhatóan a közeljövőben is csak hátul fog kullogni.

Robert Kubica akár Fernando Alonso csapattársa is lehetne idén a Renault-nál, legalábbis ha a csapat időben észbe kapott volna. A BMW feltörekvő lengyelje nem is olyan rég még a Renault utánpótlásprogramjában vett részt, azonban a csapat akkor elengedte.

“A program egyik racionalizálásakor sajnos elveszítettük őt” – mondta a csapat technikai igazgatója, Pat Symonds.

Néhány éve még kék-sárgában versenyzett (vezess.hu)

Néhány éve még kék-sárgában versenyzett (vezess.hu)

Kubica később még egyszer visszatért a csapathoz, amikor a World Series by Renault 2005-ös győzteseként tesztelési lehetőséget is kapott.

“Ő volt a legmeggyőzőbb a teszteken, és az akkori teljesítményét látva szerettük volna folytatni az együttműködésünket. Ő nem volt annyira lelkes, és ahogy később kiderült, akkor már a BMW-s szerződés aláírása előtt állt. Úgy érzem, hogy kicsúszott a kezünkből” – mesélte Symonds.

—-Nőhet a Super Aguri hátránya—-

A Forma-1-es csapatok a jövő héten megkezdik a Spanyol Nagydíj előtti közös tesztjüket Barcelonában. Csak egyetlen hiányzó lesz, a Super Aguri.

Az európai versenyek előtti nagy tesztre a jövő héten Barcelonában kerül sor, ahol a Forma-1-es csapatok mind kipróbálják az idény kezdete óta született újításaikat, fejlesztéseiket. A Spanyol Nagydíjnak is otthont adó pályán előreláthatólag mindenki ott lesz, egyetlen csapatot, a Super Agurit kivéve.

Újabb tesztet hagytak ki (vezess.hu)

Újabb tesztet hagytak ki (vezess.hu)

A Super Aguri tavaly év vége óta a csőd és a megszűnés határán egyensúlyozott, a téli teszteken alig egy-két napon vettek részt, és a csapat 2008-as indulása sem volt biztos egészen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjig. Pár nappal verseny előtt azonban bejelentették, hogy egy brit vezetésű pénzügyi csoport, a Magma Group vásárolta meg a kiscsapatot – úgy látszik azonban, hogy az Aguri helyzete még mindig nem rendeződött véglegesen.

Az idény eddigi három versenyhétvégéjén még az alkatrészekkel is spóroló, és a futamokon egyértelműen a sereghajtó szerepét játszó Super Aguri újabb fontos tesztet hagy ki, ugyanis az adásvétel még nem fejeződött be.

“A Magmával még nem született meg a végső megegyezés, de nagyon reméljük, hogy ez hamarosan megtörténik, és aztán rátenyerelhetünk a gombra, indulhatnak a fejlesztések” – mondta a csapat japán pilótája, Takuma Sato.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik