Élet-Stílus

Akadálymentesítették a stadionokat a foci-Eb-re

A kerekes székeseket akadálymentesített bejáratok, emelvény és extra parkolóhely várja, míg a vakok és gyengénlátók fejhallgató segítségével követhetik nyomon a mérkőzéseket.

A fogyatékkal élő szurkolókról sem feledkeztek meg a 2008. június 7-29-ig tartó foci-Eb szervezői. Akadálymentesítették a mérkőzéseknek otthont adó bécsi, klagenfurti, salzburgi és innsbrucki stadionok egyes területeit, a vakokat és gyengénlátókat pedig fejhallgatókkal segítik.

Plusznézőtér

A bécsi Ernst-Happel-Stadionban például száz férőhely áll a fogyatékkal élő nézők rendelkezésére, amelyek az Eb alkalmából kialakított plusznézőtéren találhatók. Ebből 80 hely a kerekes székeseké, 20 pedig a más fogyatékkal élőké. Ezenkívül a számukra árusított belépőjegy egyben tartalmazza a kísérőszemély jegyét, valamint egy parkolóhelyet a Stadioncenternél. Természetesen akadálymentesen megközelíthetők a vécék, a büfék és az elárusítóhelyek.

Könnyebb bejutás

A városban a szurkolók számára kialakított terület is könnyen hozzáférhető a mozgássérült focirajongók számára. Mind az öt kapu rendelkezik akadálymentesített bejárattal is, és egy további külön bejárat áll majd a kerekes székes látogatók rendelkezésére, amelynek a közelében parkolóhelyeket alakítanak ki.

A szurkolói zónában emelvényt építenek a kerekesszékesek számára, hogy jól lássák a kivetítőket, és kétszáz olyan vécé lesz, amelyet a mozgáskorlátozottak is tudnak használni. A szurkolói zónába egyébként a vakvezető kutyákat is beengedik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik