Élet-Stílus

A REAC lefékezte a Győrt

Négy győzelem után először veszített pontokat tavasszal a Győri ETO FC: hétfő este a REAC-cal játszott döntetlent a labdarúgó Soproni Liga 20. fordulójában.

Az első félidőben a Győri ETO FC nem emlékeztetett a tavaszi önmagára, a hazai pályán, pontosabban a soproni albérletében játszó REAC meg is szerezte a vezetést. A 27. percben Supics hibája, rossz felszabadítása után Somorjai – aki hétfő este a századik élvonalbeli mérkőzésén futballozott – lőtt a kapuba.

Ezt megelőzően is a REAC volt veszélyesebb, a találkozó elején Cseri lőtt a jobb felső sarok mellé, majd Nyerges bombázott fölé. A gól után aztán Torma két jó lövéssel riogatta a győrieket – előbb a jobb alsó sarok mellé, majd kapu fölé küldte a labdát.

A Győr nem játszott jól, de így is akadt helyzete, Dudás próbálkozását azonban védte Szántai, míg Tokody beadása után Bronovics lemaradt a labdáról, Koltai pedig nem találta el azt.

Fordulatos meccset játszott a REAC és a Győr (MTI)

Fordulatos meccset játszott a REAC és a Győr (MTI)

A szünet után fordult a kocka, öt perc alatt fordított a Győr. A csereként beállt Pákolicz lövését még védte Szántai, Brnovics közeli ismétlésével szemben azonban már tehetetlen volt.

Hamarosan a másik győri csere, Böőr is megvillant: Brnovics átadásával lépett ki, lefutotta a védőjét, majd közelről a jobb alsó sarokba lőtte a labdát.

Böőr a folytatásban könnyen duplázatott is volna, de nagy helyzetben hibázott – erre rá is faragott az Egervári-gárda…

A hajrára ugyanis újra lábra kapott a REAC, Torma révén egyenlített is, sőt, akár a győzelmet is megszerezhette volna.

Tisza a keretben

Dzsudzsák Balázs sarokfájdalmai komolyabbak a vártnál, ezért Várhidi Péter szövetségi kapitány behívta az újpesti Tisza Tibort a magyar labdarúgó-válogatott keretébe, amely a szlovénok elleni, szerdai barátságos mérkőzésre készül.

Soproni Liga, 20. forduló:

REAC-Győri ETO FC 2-2 (1-0)
Gól: Somorjai (27.), Torma (73.), ill. Brnovics (47.), Böőr (51.)

Szombaton játszották:
DVSC-TEVA – MTK Budapest 0-2
Fehérvár FC-Nyíregyháza 2-1
DVTK-Borsodi – Kaposvár 2-1
BFC Siófok-ZTE FC 1-1
Paksi FC-Vasas 3-0

Pénteken játszották:
Újpest FC-Budapest Honvéd 1-0

FC Sopron-FC Tatabánya – mérkőzés nélkül 0-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik